Потрібно оголосити всеукраїнський молебень та спустити державні прапори

19 лютого 2014, 06:34
Власник сторінки
0
129

Ці дні мають стати національними днями скорботи, днями миру та компромісів. Але не за рахунок національних інтересів.

   Висловлюю співчуття у зв'язку з загибеллю активістів Євромайдану в Києві та гірників на шахті "Північна" державного підприємства "Макіїввугілля". Коли дізнаюсь про смерть шахтаря, приймаю це дуже особисто, бо сам пропрацював у забої декілька років, потрапляв під завали, назавжди прощався з друзями.
   
    Загибель шахтарів - це трагедія, якої можна уникнути. За час моєї роботи на посаді заступника губернатора з питань вугільної промисловості на Донеччині не було жодного випадку масової загибелі шахтарів. Такі трагедії – це завжди людський фактор та невиконання правил безпеки, технічних моментів. Винні не шахтарі, а керівництво, контролюючи органи і взагалі – державний підхід до роботи шахт. Влада дуже часто забуває, що за цифрами доходів стоять  живі люди . Необхідність реформування вітчизняної вугільної галузі очевидна.    

  Загибель активістів та гірників ще раз доводить що в країні має змінюватися формат роботи державних підприємств та взаємодії влади з громадськістю. 

     Треба домовлятись - люди загинули і в Києві, і на Донбасі. Ці дні мають стати національними днями скорботи, днями миру та компромісів. Але не за рахунок національних інтересів. Мова йде про обмеження особистих амбіцій та фінансових апетитів. Зараз, об'єднані жалобою, влада і опозиція повинні нарешті домовитися, стати відповідальними і зупинити кровопролиття.

        Звертаюсь до усіх українців, влади то опозиції з пропозицією оголосити всеукраїнський молебень за загиблими під час сутичок у Києві, а також донбаськими гірниками. 

Годі жертв! Українці не вороги один одному. Ці дні мають стати Днями всеукраїнської жалоби за загиблими, днями у які припиниться протистояння, державний прапор буде приспущено, а партійна символіка взагалі прибрана.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.