Підбурювач екстремістів

30 січня 2014, 10:57
Власник сторінки
0
253

Найєм з Порошенком звинувачують Кличка

Мустафа Найєм поділився у вузькому колі оцінками ситуації навколо вуличних акцій протесту після його нещодавньої розмови з Петром Порошенком. Найєм заявив, що висловив у бесіді з олігархом свої висновки, що людей до радикальних дій проти міліції на вулиці Грушевського підбурили опозиційні телевізійні канали, та у першу чергу, «5-й канал», власником якого й є Порошенко. Проте, Петро Олексійович не згодився із звинуваченнями, хоча й зауважив, що політикам було б треба унеможливити протистояння з правоохоронцями, яке набрало вкрай радикальної форми.

Політик погодився із журналістом, що окремі його колеги-депутати упіймали за хвіст удачу, коли з’явилася нагода покерувати народним гнівом. Та замість того, щоб загасити пожежу, такі політичні діячі,  як Олександр Турчинов та Юрій Луценко закликали громадян до озброєння та участі у силовому протистоянні. Порошенко зізнався, що навіть не намагався вплинути на цих політиків, оскільки не бачив у цьому жодного сенсу, бо дуже добре знає, що вони не зупиняться не перед чим, коли є можливість скористатися таким піаром.

Також журналіст повідомив, що Петра Олексійовича дуже непокоїть питання з’ясування справжніх організаторів вбивств людей на вулиці Грушевського. Політик практично вже відкинув можливість застосування вогнепальної зброї правоохоронцями, бо існують докази, що у міліції дійсно були лише гумові кулі. Найєм зауважив, що Порошенко схиляється до думки, що ситуація з людськими жертвами вигідна лише Віталію Кличку, якого в якості кандидата у президенти України активно лобіюють американці.

На думку Порошенка, Кличко ніколи не був самостійним гравцем та користувався підказками людей в оточенні, які пов’язані з американськими політтехнологами та урядовцями. Проте, Петро Олексійович, зауважив, що в останні дні радикального протистояння на вулиці Грушевського, лідер УДАРу видавався зовсім розгубленим та не знав, що робити далі.

На думку Порошенка, згода Віктора Януковича на поступки заради припинення ескалації конфлікту була як манна небесна для всіх лідерів опозиції та в особливості Віталія Кличка. Це обумовлено тим, що лідер УДАРу за рекомендаціями проамериканського партійного оточення опинився найбільш втягнутим у діалог з учасниками агресії проти міліції, що загрожувало йому перетворитися з опозиційного лідера на лідера вуличних екстремістів та завдало б невиправної шкоди його іміджу на Заході.   

На спільну думку Найєма та Порошенка, за теперішніх умов було б глупо не скористатися нагодою, що виражається у поступках з боку влади, та звернути радикальне протистояння у суспільстві, проте три опозиційні лідери, по-перше, не можуть реально впливати на різноманітні громадські об’єднання, що входять до вуличного протестного руху, по-друге, вбачають у закликах до згортання протестних акцій можливу загрозу власному рейтингу та втрату підтримки свого базового електорату. Отже, сподівання на те, що опозиційники дійдуть у найближчий час спільної згоди на згортання вуличних акцій, можуть виявитися марними, і це взагалі не пов’язане із готовністю влади на компроміси.

П.С.: Дуже цікаво, чи пам’ятає ще Найєм свою роль у сьогоднішньому суспільному протистоянні. Чи не він закликав людей виходити на вулиці у листопаді? Чи не його рідна газета, що підгодовується грантами американського уряду, підбурювала та продовжує підбурювати протестно налаштованих українських людей до повалення законно обраної влади?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.