Образование как движущая сила устойчивого развития

28 травня 2012, 20:03
Власник сторінки
0
515

Освіта – наша головна картка Visa!


Найкращє  капіталовкладення людини – це її освіта. Даний вид капіталу можливо й не одразу зможе «побалувати» власника девідентами чи відсотками, проте залишиться з ним на все життя. Хоча, як і будь-який капітал, освіту й знання потрібно розвивати, вдосконалювати, так би мовити, нарощувати обороти. Адже, освіта не є сталим явищем, вона не вичерпується кількома  «відмученими» роками у навчальному закладі і отриманням пластикової картки (диплому).

Хоча, при правильному використанні, саме  диплом може стати Вашою головною карткою Visa Gold у житті, варто лише докласти зусилля. На мою думку, важливою умовою  для будь-якої людини є самоосвіта. Якщо є прагнення здобути щось, досягти мети -  без саморозвитку тут не обійтись. Все залежить від нас, адже не секрет, що навчаючись в одному закладі, слухаючи однакові лекції, отримавши такі самі  дипломи, кожен з випускників на прикінці навчання володіє різними знаннями.

Варто усвідомити, що здобуття освіти не завершується отриманням «корочки», адже з цього початку все лише починається. На сьогодні поняття освіти дуже широке, спеціалізація, у більшості випадків не обмежує людину  у виборі сфер діяльності. Існують мільйони прикладів, коли людина здобувши певну спеціальність реалізовувала себе у зовсім іншій сфері, при цьому почуваючи себе абсолютно щасливо. Направляти свої знання у необхідне русло, розширювати своє бачення, слідкувати за розвитком подій, розуміти себе – ось основні постулати освіти, а точніше самоосвіти особистості.

Саморозвиток, підтримка своїх сильних якостей та робота над слабкими сторонами протягом усього життя дозволять людині досягти бажаних результатів, адже, як сказав Антуан де Сент Екзюпері: «Майбутнє…це лише теперішнє, яке потрібно привести до ладу». Наш час швидкоплинний, його завжди потрібно використовувати з користю для себе, не чекаючи, що завтра відбудеться диво і ми просто отримаємо бажаного, чи держава створить ідеальні умови для розвитку. Ідеальних умов не буде доти, доки людина не створить їх власноруч для  себе.

Банк може збанкрутувати, борги можуть не повернути, люди можуть зрадити, а ось освіта і знання  - це ті речі, які залишуться з нами назавжди. А Ви ще досі шукаєте найкращу депозитну ставку? Так робіть ставку на себе -  це надійніше та зручніше.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.