70% супергероя в небезпеці

15 травня 2012, 09:56
Власник сторінки
0
453

Запалюючи сірник ми вбиваємо чийсь всесвіт. однак навіть важко уявити, скільки галактик ми випиваємо склянкою води.

«We were born, to be princes of the universe!» - слова відомого гурту Queen, з їх енергійного альбому “It’s a kind of magic!”. Мабуть, великий рок виконавець зміг виказати усю сутність сьогочасного суспільства. Звичайна супер-пупер людина живе ритмом, мало сумісним зі здоровим життям.  Ранок починається приблизно о шостій чи сьомій годині (тут я не говорю про студентство), приводить себе до новомодно-суперменського вигляду (краватка, сорочка, костюм, туфлі), п`є склянку води, робить сніданок, та біжить готувати сніданок дітям. Обіймає кожного представника майбутніх імператорів всесвіту та випроваджує до школи. Хапає набір шпигунських пристроїв (телефон з камерою та іншими викрутасами, ноутбук з більшими гаджетами), та біжить з усіх ніг рятувати всесвіт! Увесь день у клопотах: врятувати сім`ю від економічного краху не буває легко, та ще й діти знов учинили щось у школі… Уся надія на спокійний вечір… Проте не обов`язково такому герою пощастить. Деякі представники володарів світу зі славного міста Київ, можуть опинитися у місці рятування таких велетнів життя – лікарні. Тоді вже не до сміху.

Життя як воно є. Проте загадку ніхто не відмінив: з якого переляку, наш супер-рятівник у лікарні? Давайте подивимось на розпорядок дня краще: діти зібрані у школі, гаджети та нові примочки, сніданок, склянка води, сон… Перемотка назад. Уповільнення. Сніданок…. Склянка води… СТОП! Склянка води! Давайте подивимось на цю прекрасно живлячу рідину, що ж такого може бути в ній?

Так вийшло, що наша славнозвісна санепідемстанція запевняє, що 69% запасів води в українській столиці непридатні до вживання. Стоп, ще раз! Чому так вийшло? Беремо лінзу з двократним збільшенням:  водопроводи потрібно негайно реконструювати, тому що більшість будинкових мереж не міняли із часу установки (Особливо критична ситуація склалася в центральних районах міста!). Це вже цікавіше, правда?

Ну добре, припустимо, що наш славетний герой живе на природі та має прекрасну свердловину, яка приносить йому води з надр землі…Що тоді? Тоді беремо мікроскоп звичайний, з часів радянського періоду, який кожен мав змогу бачити на уроках біології. «За даними РНБО, близько 70% підземних вод в Україні мають таку кількість хімічних речовин, що перевищують допустиму норму.» Санстанція закрила чи не половину столичних кюветів! Розповідає президент асоціації “Питна вода України” Григорій Семчук: “Дійсно у Києві без попереджень щодо танення снігу, по нашим даним, більше ста бюветів уже закриті санслужбами через вміст у воді різних речовин, які не повинні бути, і ця вода не відповідає діючому стандарту”.

Ем-м… Лякає, правда? Здається, невелике населення героїв у халепі… Але далі буде! Біжимо за новомодним мікроскопом, який здатен бачити все! Напевно, десь у німців. Прикладаємо склянку до лінз і бачимо… «Забруднення поверхневих вод досягло такого рівня, що вже маємо говорити про наближення катастрофи. Нинішня зима погіршила ситуацію. Раніше сніг вивозили за місто, скидали його подалі від водойм, а тепер усе, що зібралося на дорогах і в подвір’ях, тече в річки. Не менш тривожний стан і з підземними водами - постійно зростає рівень їхньої мінералізації, що в кінцевому рахунку впливає на якість питної води по всій Україні», - говорить експерт Володимир Костенко газеті дзеркало тижня. Причина проста: хімічні, переробні та інші підприємства скидають відходи, не соромлячись, і, за великим рахунком, ніхто не звертає на це серйозної уваги. Чи треба при цьому дивуватися, що загальна мінералізація підземних джерел удвічі вища, ніж вимагає ДСТУ? Причому допустимі значення наявності у воді шкідливих речовин і прикордонні параметри якості фактично перевищені в 2 і більше раза.

Перемотуємо вперед. Лякає… Тепер не знаю, що і робити з нашим героєм. Лікарі його врятували від кишкової палички, проте хто знає, що наступне зможуть знайти у ньому? У давніші часи люди вважали, що чим більше активності у воді можна побачити неозброєним оком, тим вона здоровіша (живіша). Але нині, все ж таки краще не пити воду, яка може подивитися на тебе у відповідь. Бо такими темпами у неї скоро можна буде брати інтерв’ю.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Киев,вода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.