Погляд офіцера на "липовий" спецпідрозділ "Беркут"

21 грудня 2013, 08:13
Власник сторінки
0
380

Чи підпадає під критерії спецпідрозділу міліцейська організація з пташиною назвою "Беркут"?

Відразу оговорюсь,що я армійський офіцер запасу, але ,на жаль, від міліцейського керівництва так і не почув оцінку дій підрозділу "Беркут" саме з питання фахової підготовки.

По-перше, обов'язки спецпідрозділу регламентуються законами і наказами.Щодо "Беркуту" є інструкція, введена в дію наказом міністра внутрішніх справ,але вона не зареєстрована в міністерстві юстиції по причині невідповідності з законодавством України. Отже, є правове питання в функціонуванні даного підрозділу. Але мені, як військовому, більш цікаво проаналізувати практичну діяльність підрозділу "Беркут". Я починав службу в ВДВ і знаю з якою повагою боєць отримує голубий берет десантника (причому,лише після КМБ і першого стрибка). В подальшому бачив як в моїй частині тренується взвод снайперів. Майже цілий день бійці-снайпери сиділи в засаді на болоті,кормлячи комарів і знемагаючи від спеки, з півлітровою пляшкою води на брата. Це у нас називається спеціальною підготовкою. Є ще в програмі підготовки спецпідрозділів психологічна підготовка,яка має мало теорії,але на практиці вдосконалюється на кожному занятті. і,повірте, психологічна готовність бійця має більше значення ніж його фізична готовність. Мій товариш по військовому училищу ,попавши в розвідувальний спецпідрозділ, говорив не раз,що головне в "спеца" це перемогти себе, виключити емоції.

А що я бачу, дивлячись на "Беркут"? Хлопці з великою массою тіла, але без ознак інтелекту, абсолютно психологічно неврівноважені, без належної спеціальної підготовки. Якщо не звертати увагу на форму,то легко уявити,що це якесь кримінальне кодло,вийшло на "стрелку" з собі подібними. Я не уявляю щоб військовий спецпризначенець бив ногами лежачого противника навіть якщо той хвилину назад стріляв в нього зі зброї. Кадри на яких видно,що з десяток беркутівців ногами( !!!) гамселять лежачого чоловіка-це апогей аморальності даного бандформування! Коли говорять,що беркутівців спровокували,то це повна шизофренія. Жодна провокація не може вивести з рівноваги бійця-спецназівця, це аксіома! Якщо ж від удару по шолому беркутівець виходить з рівноваги, він починає захлинатись від люті,то це не спецпризначенець,а, вибачте, бик колгоспний. Я не розумію чому не готували з беркутівців справжніх спецназівців, адже спеціальна і психологічна підготовка спецназу не вимагає великих коштів. Яку користь "Беркут" приніс в боротьбі з криміналітетом теж не відомо.

Мої роздуми натикаються на один висновок- непрофесійне і бидлувате формування під назвою "Беркут" потрібно розформувати. Хлопці з "Беркуту" можливо і можуть роги бикам крутити,але до виконання спецзавдань абсолютно не готові.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.