Про помилування Ходорковського

19 грудня 2013, 20:12
Власник сторінки
0
198

нові кримінальні справи і милість альфа-стерха

Путін сьогодні оголосив про помилування Ходорковського.
Як тут не згадати: ще два тижні тому замгенпрокурора Росії розповів про кілька нових кримінальних справ, по яких може бути предявлено обвинувачення опальному олігарху. Не вірю щоб такі справи були самодіяльністю силовиків. Без згоди альфа-стерха не було б ні кримінальних справ, ні публічної заяви про це.
А тепер помилування. Нелогічно? Насправді, якщо призадуматись, то пасьянс лягає.
Останні кілька років Путін вже не раз натякав, що готовий би був помилувати Ходорковського. Відпусити його через помилування набагато красивіше, ніж просто дати йому вийти по закінченню строку. Адже так Ходорковський визнає свою вину, написавши прохання про помилування, а Путін виглядатиме лицарем на білому коні. 
Та не писав Ходорковський клопотання про помилування. Краще досидіти залишок строку, але не визнавати вини (залишається йому менше року). Виглядало так, що за Ходорковським моральна перемога. 
Але не звик Путін програвати. І оголосив Ходорковському ультиматум: або челобитная до царя, де він розкаюється, або буде сидіти ще років 10. І оголосив про нові справи пубічно через замгенпрокурора, щоб ніхто не сумнівався, що це серйозно. 
Ходорковський таки написав клопотання про помилування, визнав свою вину, а Путін благородно відпустив людину, яку сам же і посадив. 
Нові кримінальні справи будуть розслідуватись вяло, обвинувачення по ним предявлятись не будуть, але і закривать їх не будуть. Шоб не повадно було знову лізти в політику.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.