«Включити СВІТЛО» - ефективне мирне вирішення української політичної кризи

09 грудня 2013, 15:44
Власник сторінки
Придумываю проекты, нахожу финансирование,формирую команды, воодушевляю их на успех и вывожу проекты на уровень прибыльности и р
0
896
«Включити СВІТЛО» - ефективне мирне вирішення української політичної кризи

Реалізація проекту з «включення СВІТЛА», могла б стати щотижневим пунктом порядку денного «ЕвроМайдану», додавши СЕНСУ громадським виступам, перевівши протестні дії у контролюючі...

Що б не повторити помилки тільки фізичної зміни влади 2004 року, коли слова і розмови «нової сили» надихали надією, а реальні справи застрягли на черговому перерозподілі ресурсів - важливо навчитися «вмикати світло в темних кімнатах нашої країни». І це не езотеричне або філософське висловлювання, а пропозиція випробуваних в світі інформаційних проектних рішень, впровадження яких за лічені місяці реально просуне Україну до європейських стандартів і змінить мотивацію знаходження багатьох людей  на державній службі.

Яскравим прикладом реалізації прозорого документообігу в цілій країні є Естонія. Більше 90% ймовірних корупційних дій чиновників усунені інноваційними технологічними рішеннями, які неможливо підробити. Громадяни ефективно вирішують всі свої питання без особистого контакту з чиновником, а сама система суворо контролює терміни виконання роботи представниками влади. Якщо в Україні ввести подібну технологію, думаю, 60-70% чиновників напишуть заяви «за власним бажанням», так як зникне сама можливість вимагання та отримання хабарів.

На «включення світла» у всій країні знадобиться не менше року, але в окремих «темних кімнатах» його можна включити за місяць-два. Головна з таких «кімнат» - бюджет країни і механізми управління їм. Елементарно просто (за наявності волі, яка сьогодні виражена мільйонними протестами і може стати гарантією контролю) впровадити проект «Електронний Уряд», який дасть реальну економію 30% -50% бюджетних коштів в сотнях мільярдів гривень! Всі знають, що саме такі відсотки відкатів та нецільового використання народних грошей в нашій країні. Їх вистачило б і на модернізацію вітчизняної промисловості і на якісну підготовку до життя за європейськими стандартами. (Не випадково, одним з пунктів євроінтеграції був новий закон про державні закупівлі.)

Поетапна реалізація даного проекту з «включення СВІТЛА», могла б стати щотижневим пунктом порядку денного «ЕвроМайдану», додавши СЕНСУ громадським виступам, перевівши протестні дії у контролюючі та внесши реальний конструктив у побудову найближчого СВІТЛОГО майбутнього України. Треба сідати за стіл переговорів з владою. Треба утворювати спільні робочі групи з залученням іноземних експертів і щоденно інформувати суспільство про динаміку просування проекту.  Адже сьогодні мова йде не про західний або східний напрямок руху країни, а про приєднання до ПРОСТОРУ або тіньової економіки з «вимкненим світлом», або до відкритої, прозорої, репутаційної економіки. Така ж аналогія «СВІТЛА» і «ТЕМРЯВИ» стосується і всіх інших сфер життя кожної країни: засобів масової інформації, силових структур, судочинства, виборчої системи, громадських рухів, підприємництва, розуміння власного сенсу життя... Тільки ті громадські діячі, що розуміють ПОЛІТИКУ, як мистецтво управління простором у часі, можуть називатися справжніми політиками.  Україна стоїть на цивілізаційному ПЕРЕХРЕСТІ свого вибору між ТІНЬЮ і СВІТЛОМ. Ми всі свідки, що брудні і страшні справи творяться тільки в темний час доби, в тіні, «під столом», в ТЕМРЯВІ... І всі ми знаємо з особистого досвіду на власній кухні - що б перемогти темряву, потрібно просто включити СВІТЛО! Тоді таргани і пацюки самі розбігаються по норах до настання чергової темряви.

Так давайте ж без революційних потрясінь трансформуємо нашу протестну енергію у конструктивну і включимо СВІТЛО по всій Україні і внутрі себе. Слава Богу, в наш час є всі інноваційні технічні рішення для швидкої і комплексної реалізації проекту «Україна - СВІТЛА КРАЇНА».

Все в наших руках!

Володимир Чеповий (бізнесмен, автор книг  "Твоє ЩАСТЯ- вибір нової Цивілізації", «ПЕРЕХРЕСТЯ», Директор ТОВ «Електронні Освітні Системи »). www.chepovoy.com

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.