Мирний протест, або чому не можна вестись на провокації?

01 грудня 2013, 22:13
Власник сторінки
Преподаватель психологии, NGO, PR-менеджер
0
132
Мирний протест, або чому не можна вестись на провокації?

Все більше в соціальних мережах лунають заклики до силового повалення режиму Януковича, захоплення влади та обурення відсутністю агресивних дій з боку опозиційних політиків та громадських діячів.

Вимога таких жорсткої реакції є сукупністю декількох факторів. В першу чергу – режим реально дістав уже всіх, і абсолютно закономірним є бажання відповісти Януковичу тією самою монетою.  В суспільстві  зажди існують групи надзвичайно радикальних громадян, що бажають проявляти силу в будь-який спосіб. Також частина населення підтримує насилля заради благої цілі в силу свого радянського виховання.

В нашій країні зажди хочуть швидких змін на краще – швидко розбагатіти, швидко зробити кар’єру, швидко змінити владу та швидко почати жити краще. Проте нажаль будь-які якісні зміни життя – це зажди результат довгої кропіткої праці, а не одноразового напруження сил.

Багато хто каже, що Янукович мирно владу не віддасть, та ставлять у приклад Чаушеску та Арабську весну. Забуваючи про одну важливу річ – ЖОДЕН з лідерів повалених режимів не прийшов до влади у законний демократичний спосіб. Всі вони отримали її або від партії, або в результаті військового перевороту.

Янукович, попри фальсифікації, підкуп та адміністративний ресурс отримав посаду Президента в законний спосіб, в результаті волевиявлення народу.

Жоден адекватний політик, не поведе людей на штурм та не закличе до силового захоплення влади, оскільки цим самим він легімітизує сам процес повалення неугодної влади, яке може бути використане і до нього згодом.

Режим Януковича зруйнує не кількість розбитих вікон на Банковій, а кількість регіоналів на Грушевського, які побоюючись репресій погодяться створити нову більшість та відправити у відставку Кабмін.

Щоб цей процес посилити та прискорити необхідно постійно підтримувати напруження та продовжувати мирний протест. Як це можна зробити?

Перше – всіма доступними способами публічно висловити свою точку зору щодо останніх дій влади. В соціальних мережах (аватарки, статуси, репости тощо), на роботі та вдома.

Поширювати інформацію про події, що відбуваються серед друзів та родичів. Особливо тих, хто проживаються в східних та південних областях, де активно діють російські та про-владні ЗМІ.

Підтримувати ресурсами мітингувальників, що постійно стоять на акціях – приносити продукти, теплий одяг, медикаменти, гроші та все що може бути потрібним в цю холодну погоду і не простий час.

І головне - брати участь в мирних акціях. Виходити на хоча б годину - дві. В цей час бути обережним, не вестись на провокації, не вступати в бійки з міліцією та з іншими учасниками акцій протесту.

Сотні тисяч на вулицях, опираючись на підтримку мільйонів в будинках, зможуть в мирний спосіб повернути нам право на нормальне життя та перспективи на європейське майбутнє.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.