Європа чи Росія, а може, просто Україна?

28 листопада 2013, 10:22
Власник сторінки
Президент адвокатського об'єднання "Ти і Право"
0
17

Європа чи Росія, а може, просто Україна?

Ми стільки років добивались незалежності, а зараз знову прагнемо чужого ярма. Чому українці не хочуть залишитись самостійною нацією? Може, справа у гені рабства, що був закладений віковою історією?

Україна – сильна держава із великими стратегічними запасами, родючими землями та здоровою нацією. Наша проблема лише в тому, що мати потенціал недостатньо, потрібно вміти скерувати його в правильний напрямок задля розвитку, а інакше все пропало. Ідеально було б, якщо ми самі, влада, опозиція об’єднались задля розвитку власної правової держави, проте натомість ми шукаємо допомоги в інших. Звичайно, за будь-яку допомогу потрібно платити комісійні… От і у випадку з євроінтеграцією та митним союзом: нас згодні прийняти, але під диктовку жорстких умов. Чи вигідні ці умови Україні? Та кого це цікавить! Народ затьмарений обіцянками безхмарного майбутнього і готовий заради нього на все!

Замість того, щоб запровадити аудит і моніторинг міжнародних боргів під контролем юристів та економістів з народу, позбавити комерційні банки державного фінансування, розібравшись таким чином із тіньовою економікою, - політики прикриваються простим людом.

Як ви думаєте, чи багато людей з майдану читали текст угоди про асоціацію з ЄС? Вони стоять, мерзнуть, тішать себе ілюзіями заради прийняття 2200 сторінок друкованого тексту, зміст якого навіть в очі не бачили! Звичайно, лише один той факт, що український народ повстав заради спільної мети вже гріє душу, тому, в принципі, я за євромайдан. Проте без політиків! Щоб він не був плацдармом для просування партій чи окремих індивідів. Ви думаєте опозиція так сильно хвилюється за українців? Більшість можновладців завжди керуються лише власними інтересами і наживаються на всьому, навіть на промахах. От посадили Тимошенко і що? Тепер її однопартійці розкручуються в тіні слави Юлії Володимирівни. Я Вам говорю: політики – це люди, які виживають у будь-яких умовах і вміють знайти користь! Так і трапилось з майданом! Якого стало врешті-решт два! І ніхто не міг розібратись, де місце для ідей, а де стоять за гроші. Комусь обіцяли заплатити і «киданули», ті й поскаржились в мас-медіа. Є чим пишатись! А хто створив проблему? Знову ж таки ті самі політики, яким лише б людьми погратись! Добре, що народу це не завадило і він все ж вистояв, навіть більше: люди зі всіх куточків світу виходять на центральні площі міст, щоб виразити проєвропейський вибір.

Якщо не зважати на політичні спекуляції, то дух єднання українців вражає! Я маю на увазі свідомих українців, які знають, на що вони йдуть. Якщо ми вже ніяк не можемо існувати в умовах повної незалежності, то нехай хоч якийсь наш вибір буде свідомим. Тому я закликаю людей не піддаватись маніпуляціям та пустим обіцянкам, а перш за все розібратись у питанні євроінтеграції самостійно, виходячи із офіційних проектів документів. Лише після цього особистий вибір українця можна вважати дійсно свідомим, лише такі люди заслуговують на повагу. Адже, як на мене, революцію творить виключно той народ, який обізнано націлений на спільний напрямок та орієнтується у тому, на які жертви йому потрібно буде піти задля досягнення мети, результати котрої можливо виправдають себе лише у далекому майбутньому.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.