Інтриги Вінницького медуніверу: професор наламав дров заради посади для доньки

21 листопада 2013, 20:19
Власник сторінки
0
282
Інтриги Вінницького медуніверу: професор наламав дров заради посади для доньки

На посаду завідуючого кафедрою фармації ректор В. М. Мороз призначив доцента Н. Г. Чорноіван — доньку професора Г. І. Степанюка, в знак подяки за протизаконно відкликану ним позитивну рецензію.

Відомі вчені Львівського, Київського, Одеського медуніверситетів, Національного фармуніверситету міста Харкова та Вінницького медуніверситету, серед яких був завідуючий кафедрою фармакології, професор Г. І. Степанюк, в 2009-2010 роках надали 8 позитивних рецензій на два навчальних посібника, які одноосібно підготувала молодий науковець, кандидат фармацевтичних наук (http://www.uapf.com.ua/blog.php?u=1117&b=11).

Ректор Вінницького медуніверситету В. М. Мороз разом з підлеглими йому посадовцями (проректори В. В. Петрушенко та Ю. Й. Гумінський, завідуюча кафедрою фармацевтичної хімії Т. І. Ющенко, декан фармацевтичного факультету В. П. Бобрук) та заступником Міністра охорони здоровۥя України С. М. Копитовим одразу розпочали вимагання співавторства в одноосібних працях авторки.

Після її відмови вимагателям, професор Г. І. Степанюк в 2010 році відкликав свою позитивну рецензію за 2009 рік, яку надав на перший навчальний посібник, що вже мав гриф МОЗ України від 12.10.2009 року та вийшов з друку.

Про цей протизаконний вчинок повідомила 30.11.2010 року заступник Міністра МОЗ України В. Г. Дубініна.

Кінцевим результатом помсти аморальних посадовців авторці стало звільнення її з роботи. Для цього вони підробили і використали сфальшовану ними ж документацію.

І хоча за заявами авторки про корупційні діяння керівників Вінницького медуніверситету стало відомо у 2009 році, лише у 2013 році проти них та посадовців Національного фармуніверситету міста Харкова відкрили 8 (вісім) кримінальних проваджень за статтями 366 Кримінального кодексу України «Службове підроблення», 364 «Зловживання владою або службовим становищем» та 190 «Шахрайство».

Наразі тривають досудові розслідування, проте тяжкий злочин - вимагання правоохоронці досі не розслідують.

Незабаром буде відкрите нове кримінальне провадження проти посадовців Вінницького медуніверситету та Харківського фармуніверситету на чолі з їх ректорами В. М. Морозом, В. П. Чернихом та заступника Міністра МОЗ України С. М. Копитова за фактом крадіжки матеріалів інтелектуальної власності звільненої з роботи за підробленими посадовцями документами кандидата фармацевтичних наук.

Перший навчальний посібник з грифом МОЗ України від 12.10.2009 року одноосібного автора — кандидата фармацевтичних наук вийшов з друку, отримав акт впровадження в навчальний процес Івано-Франківського медуніверситету де використовувався.

Позорне вимагання співавторства у одноосібного автора на засіданнях кафедри фармацевтичної хімії, методичних радах університету, в кабінеті ректора В. М. Мороза відбувалося з 2009 року. А за відмову авторки зло глумилися над нею, ображали, обмовляли, демонстративно принижували її честь, гідність та ділову репутацію.

Співавторство посадовці вимагали для себе, завідуючої кафедрою фармацевтичної хімії Тетяни Ющенко, асистентів та лаборантів кафедри фармхімії Вінницького медуніверситету та працівників Національного фармуніверситету міста Харкова.

Доцент Тетяна Ющенко захистила кандидатську дисертацію в технічному університеті. Вона працювала з алмазним пилом у композиційних покриттях і ніякого відношення до роботи з ліками не мала.

Але ректор В. М. Мороз призначив її завідуючою кафедрою фармхімії в медуніверситеті, щоб вона організовувала протизаконну торгівлю методичними вказівками з різних навчальних дисциплін (аналітичної хімії, токсикологічної хімії, фармацевтичної хімії та ін.) та отримувала від такого бізнесу неправомірну вигоду.

Заступник прокурора Вінницької області М. Качур зафіксував факт торгівлі методичними вказівками на кафедрі фармхімії 10.02.2012 року, хоча першу заяву про побори зі студентів прокуратура отримала ще у 2010 році.

Досі не оприлюднено кількість отриманих грошей в особливо великих розмірах та куди вони зникли. Жоден злочинець-корупціонер ще не поніс відповідальності. Досудове розслідування за фактом шахрайства занадто затягнулося.

Посадовці жадали збільшити частку неправомірної вигоди від торгівлі на кафедрі фармацевтичної хімії, мріяли торгувати і навчальними посібниками одноосібного автора.

Ректор В. М. Мороз особисто в своєму кабінеті, у присутності підлеглих посадовців з нецензурними висловлюваннями та погрозами вимагав співавторство у одноосібного автора, не звертаючи уваги на факт торгівлі (побори зі студентів) на кафедрі фармацевтичної хімії 15-ма методичними вказівками, які підготувала кандидат фармацевтичних наук - заявниця про корупцію у Вінницькому медуніверситеті.

Через відмову авторки у співавторстві в її посібниках, ректор В. М. Мороз принудив професора кафедри фармакології Г. І. Степанюка відкликати надану ним позитивну рецензію на одноосібний навчальний посібник, який вже мав гриф МОЗ України, вийшов з друку та використовувався в навчальному процесі. Водночас ректор В. М. Мороз організував сфальшовані негативні рецензії на обидва навчальних посібника за підписами тих, хто жадав співавторства, замість того, щоб направити їх до МОН України, як цього вимагають закони, накази МОН та МОЗ України.

Через викриття та оприлюднення неправомірних вчинків ректора В. М. Мороза, йому прийшлося приховувати наявні порушення в університеті. В лютому 2013 року він позбавив посади завідуючого кафедрою фармації декана фармфакультету В. П. Бобрука, який одночасно обіймав дві посади, отримував дві зарплати, але не виконував посадові обов‘язки в повному обсязі.

На вивільнену посаду завідуючого кафедрою фармації ректор В. М. Мороз призначив доцента Н. Г. Чорноіван — доньку професора Г. І. Степанюка, в знак подяки за протизаконно відкликану ним позитивну рецензію.

Проте професор Г. І. Степанюк - це не єдина людина, яка отримала вдячність від ректора В. М. Мороза за аморальні та протизаконні вчинки.

До речі, як стверджує головний редактор видання компроматів „Тарасова правда”, який висвітлював питання корупції у Вінницькому медуніверситеті, на нього — журналіста був здійснений тиск з боку ректора В. М. Мороза за допомогою професора Г. І. Степанюка, який погрожував журналісту убивством (http://ilikenews.com/article/taras-chornoivan-siditi-nihto-ne-bude-krovi-vipiemo-bagato).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.