Рейдерство під маскою суспільної моралі

08 лютого 2011, 21:39
Власник сторінки
Журналист, специалист по связям с общественностью
0
637

В Україні репресують малий бізнес за допомогою силових органів. Побитий міліцією власник житомирського комп’ютерного клубу «Клубок» Дмитро Камінський утримується за ґратами на підставі поспіхом відкритої кримінальної справи, 51 комп’ютер без опису вивезен

Проблема рейдерства проста і прозаїчна - йде боротьба за гроші, які зараз стали тим ресурсом, що постійно зменшується. Всі роки незалежності Україна вибудовувала систему влади, основним завданням якої було розкрадання спадщини, що залишилась від СРСР та пограбування народу. І абсолютно все рівно під яким соусом це подається. На рівні загальнодержавному - це приватизація. На нижчому рівні - рейдерськи захоплення. Так званий "захист моралі" не має нічого спільного із мораллю.

Це вступ до опису жаху притиску малого бізнесу.

«26 січня,  житомирський комп'ютерний клуб «Клубок» по вул. Велика Бердичівська, 10 був розгромлений працівниками силових служб. Представниками прокуратури та міліції було вчинено безпрецедентне насилля над власником клубу, Дмитром Камінським, та персоналом, вилучено майно закладу без достатніх підстав та  жодних для того документів. В результаті  зафіксовані забої грудної  клітини у власника Дмитра Камінського, а також забої плеча у юриста клубу, Лади Камінської. Наступного дня, 27 січня, Дмитро Камінський разом з дружиною та семирічним сином був зачинений правоохоронцями у власному будинку в Житомирі. Під час блокування будинку у дитини стався напад астми, однак отримати медичну допомогу дитина не змогла – двері були забарикадовані силовиками».

Эксперт „Фонду суспільної безпеки” Юрий Гаврилечко, дав власну оцінку діям силовиків: „Так званий "захист моралі" не має нічого спільного із мораллю. Держава взагалі не має втручатися в сферу моралі, допоки це не становить суспільної небезпеки (а такого майже ніколи і ніде не зустрічається). Всі спробі "контролювати мораль" це ніщо інше, ніж погано прихована цензура та засіб тиску на бізнес чи громадян. І в першу чергу це мають усвідомити саме українці: коли їм розповідають про чергову потребу "боротися з порнографією" чи чимось іншим - це означає лише одне - держава (а точніше окремі представники чиновництва) вирішили заробити на цьому гроші і в такій спосіб знайшли змогу не лише отримати бюджетне фінансування, але й додатковий корупційний інструмент для спілкування із бізнесом для власного збагачення”.

Юристи підприємства звертаються до Генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою закрити сфабриковану кримінальну справу проти Дмитра Камінського. Вони також просять Генпрокурора держави забезпечити свободу та безпеку членам родини постраждалого та зупинити переслідування. 

За попередніми оцінками, внаслідок неправомірних дій житомирських працівників прокуратури підприємство понесло збитки на суму 850 тис. гривень. «Ми вимагаємо забезпечити повернення безпідставно вилученого майна та притягти до відповідальності посадових осіб, які організували напад, побиття та грабунок комп'ютерного клубу. Важливо, аби влада змогла відновити законну роботу закладу, відшкодування збитків за рахунок винних осіб, а також повернення до роботи всіх працівників клубу, які втратили засоби до існування внаслідок цього інциденту», - зазначає юрист клубу, пані Лада Камінська.

На даний момент Дмитро Камінський перебуває за ґратами. Порушено кримінальну справу за фактом нападу на працівника міліції, що є абсолютним перекручуванням та наклепом з метою уникнення відповідальності за розгром клубу та побиття власників. Постанови про його затримання під час блокування будинку органи не мали, тому такі дії розцінюються як порушення прав людини. Більш того, на родину власника клубу чиниться тиск. Зокрема, членів його сім'ї залякують та переслідують невідомі особи.

Довідка про

Комп'ютерний клуб «Клубок» був відкритий у 1998 році в Житомирі. З 2002 року працює по вулиці Велика Бердичівська, 10. «Клубок» - це клуб, який об'єднує людей за інтересами у царині інформатизації і не є закладом грального типу. Він надає послуги доступу до мережі Інтернет, пошуку інформації, друку, зберігання на носії, копіювання документів та фото. Як суміжний сервіс у клубі здійснюється продаж дисків для запису інформації, а також витратних матеріалів для фото та друку. Для комфорту відвідувачів у закладі функціонує буфет та налагоджена сучасна потужна система вентиляції повітря.

Програмне забезпечення, яке використовується для роботи на кожному комп'ютері клубу, є виключно ліцензійним. «Клубок» був одним із перших в Україні комп'ютерних закладів, які використовують тільки ліцензійний софт для своєї роботи. Навіть наприкінці 90-х років підписання договору на використання програми «Windows 98» здійснювалося з представництвом компанії Microsoft в Ірландії, з огляду на те, що на той час ні в Україні, ні в близькому зарубіжжі представництв цієї компанії не існувало.

Варто зазначити, що в клубі доступ до сайтів з порнографічним та еротичним змістом неможливий через блокування за допомогою спеціального програмного забезпечення на Інтернет - серверах клубу. Про це відомо всім правоохоронним та контролюючим органам протягом багатьох років. Щороку заклад проходив неодноразові перевірки, що засвідчено відповідними документами. Два роки поспіль мешканці Житомира обирали заклад  в номінації «Народний бренд».

Дмитро Камінський (1976 р.н.) підприємець нового генерації, освідчена, всебічно розвивена особистість, автор кількох опублікованих наукових робіт. Має дві вищі освіти за фахами „Інженер-механік” (диплом із відзнакою), та „Бухгалтерський облік та аудит” (Житомирський державних технологічний Університет). У 1998 р. вступив до аспірантури того ж Внз, де займався науковою роботою. Співавтор двох наукових посібників, затвержденних Міністреством Освіти та Науки України: „Хімія води та водних розчинів” та „Типові задачі з курсу хімія”. В 2000–2002 рр. завдяки гранту, наданого Евросоюзом, як аспірант прослухав лекції  в університетах Парми (Італія), Гента (Бельгія), знайомився із технологіями у шпиталях Німеччини. Активно займається благочинністю. У 2001 році у селі Соняшному (Житомирська обл.) надавав матеріальну допомсгу та брав активну участь у будівництві церкві УПЦ Кихвського патріархату Святого Івана Богослова. Завдяки його спонсорській підтримці у Житомири відбулися концерти „Пікардійської Терції”, „Мандрів”, „Man Sound”, „Mad Heads XL”. Був кандидатом у депутати міської ради на місцевих виборах у 2010 році.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.