Завершився Великий зимовий облік птахів

10 лютого 2011, 13:43
Власник сторінки
Журналіст, еколог, письменник
0
736

«Великий зимовий облік птахів» – це наймасовіша у світі акція з вивчення пернатих, у якій беруть участь усі бажаючі з різних кінців планети.

В нашій країні цю кампанію координує Українське товариство охорони птахів на чолі з його директором, кандидатом біологічних наук Олегом Дудкіним. Акція тривала 29 і 30 січня. Попередньо озброївшись анкетою Українського товариства охорони птахів, яку можна було роздрукувати з сайту www.birdlife.org.ua усі бажаючі взяли участь у зимових спостереженнях за птахами. Мета акції – допомогти орнітологам зібрати необхідні дані про зимуючих в Україні птахів, а також відомості про стан популяцій загальнопоширених видів пернатих Європи. Окрім того, кожен обліковець зробив не лише корисну справу, але й приємно провів час у спілкуванні з природою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.