НПГУ рада голів

02 березня 2011, 08:54
Власник сторінки
0
495

01.03.11 відбувся зїзд ради голів НПГУ

Першого березня у будинку Міністерства вугільної промисловості Украни відбувся з’їзд голів ради НПГУ. Серед виступаючих були М. Волинець, І. Попович та А. Акімочкін. До обговорень також було запрошено С. Дімітренко (заступника начальника відділу нормативно правової роботи у сфері соц.. страхування), Т. Лютер (головний спеціаліст міністерства праці), та В. Кудіна (начальник відділу Департаменту пенсійного забезпечення міністерства праці).

На засіданні виступив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Попович. Він підбив підсумки щодо видобутку вугілля за 2009 та початок 2010 років, акцентувавши увагу на підвищенні видобутку у минулому році (більше на 15% ніж у 2009), пояснивши це введенням нової практики у фінансуванні підприємств. В зв’язку з відсутністю фінансування вугільної промисловості з боку влади, були використанні «не державні кошти» наголосив Ігор Попович. 

Отримати додаткове фінансування вдалося за допомогою лізингового механізму що був приведений в дію наприкінці минулого року. Так на нове обладнання для п’ятьох шахт було витрачено 650 млн. грн.. Вже чотири з яких працюють на повну віддачу (Комсомольська, Краснолиманська, Львівська, та Південно-Донбаська).

Додатково було введено в обіг кредитні кошти на суму 485 млн. грн.. Ці гроші направлені на 51 інвестиційний об’єкт. Загалом вугільно-добувна сфера отримала 1,4 млрд.. грн..

Ігор Попович також зазначив, що в зв’язку з швидкими темпами фінансування та не готовністю деяких підприємств правильно направити кошти в правильне русло, і провести своєчасно тендери, виникають затримки, що можуть не добре вплинути на майбутнє фінансування галузі.


Висновки:
"Всі кричать давайте грошей", а як вони надходять незнають за шо хапатись.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.