Вільна профспілка медичних працівників України провела акцію протесту на Львівщині

04 березня 2011, 11:44
Власник сторінки
0
1080

1 березня Вільна профспілка медичних працівників України організувала і провела у Львові, Ходорові, Жидачеві, Бориславі, Дрогобичі, Яворові акцію протесту проти закриття лікувальних закладів і зменшення фінансування галузі. До медиків приєдналася Профспіл

1 березня Вільна профспілка медичних працівників України організувала і провела у Львові, Ходорові, Жидачеві, Бориславі, Дрогобичі, Яворові акцію протесту проти закриття лікувальних закладів і зменшення фінансування галузі. До медиків приєдналася Профспілка таксистів та автоперевізників, члени якої роздавали агітаційні матеріали із закликом до громадян підтримати працівників лікувальних закладів у їхній боротьбі.

Протестуючі не залишали своїх робочих місць і продовжували лікувати пацієнтів, вони лише прикріпили до своїх халатів бейджі з написом «Злиденному фінансуванню та псевдореформам - ні!», а також вивісили транспаранти із перевернутим символом медицини (змія, що оповила чашу). «Наша акція була попереджувальною як для місцевої влади, так і для Кабінету міністрів, - заявив голова Вільної профспілки медичних працівників України Олег Панасенко. - На представників нашої профспілки у львівській обласній лікарні адміністрація чинила тиск. Двічі скликали збори трудового колективу, на яких намагалися змусити працівників проголосувати проти проведення акції протесту. Але після виступів на них наших профспілкових активістів Дмитра Ребка і Андрія Соколова колектив вирішив не відмовлятися від своїх намірів і взяв участь у протестних заходах».

Медичні працівники висунули вимоги зберегти діючі лікувальні заклади, підвищити заробітну плату працівників галузі до середньої по промисловості, збільшити фінансування і ввести загальнодержавну страхову медицину.

«Акція протесту на Львівщині - це початок боротьби проти злиденного фінансування і псевдо реформ у медичній галузі. Вільна профспілка зараз детально аналізує зроблене і готується до протесту на всеукраїнському рівні. Зокрема, у тих двадцяти регіонах нашої країни, де є її первинні й регіональні осередки», – зазначив Олег Панасенко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.