Маркування побутової техніки тепер і в Україні.

22 березня 2011, 08:50
Власник сторінки
Студентка
0
1107

Прес-конференція з Головою Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) Миколою Пашкевичем

Про це 17 березня заявив Голова Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) Микола Пашкевич в ході прес-конференції «Підсумки роботи Агентства у 2010 році. Реалізація пріоритетних реформ у 2011 році».

У поточному році розпочато впровадження системи енергетичного маркування побутової техніки. Це значно розширить можливості вибору населенням енергоефективного електрообладнання побутового призначення, – прокоментував Микола Пашкевич. В масштабах країни енергомаркування дозволить щорічно економити електроенергію на рівні 7400 ГВт/год, що складає приблизно 6 % від щорічного виробництва електроенергії в цілому.

«Нам потрібно, щоб кожен українець знав скільки його пральна машинка споживає енергії. Щоб покупці не велися на рекламу «купи одну – отримай дві», а купували дійсно той товар, за який вони потім не будуть переплачувати за електроенергію».

«Агентством розроблено 4 національних стандарти у сфері енергетичного маркування та визначення функціональних характеристик електрообладнання побутового призначення. Нещодавно Уряд затвердив технічні регламенти енергетичного маркування побутових пральних машин та холодильного обладнання. До кінця цього року наявність енергетичних етикеток встановленого зразка на обладнанні є добровільною, а з 2012 року обов’язковою нормою»,– акцентував він.

За даними НАЕР, минулого року уряд затвердив технічний регламент, яким в Україні впроваджено українську енергетичну марку. А вже цього року для вітчизняної побутової техніки та імпортної буде запроваджено саме маркування. Почнеться воно вже у травні-червні з холодильників та пральних машин. Маркувати техніку буде сам виробник. Продаж електроприладів з високим коефіцієнтом енергоспоживання з часом можуть заборонити.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: техніка,маркування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.