Держенергоефективності ініціюватиме запровадження пільгових кредитів для населення

22 березня 2011, 08:53
Власник сторінки
Студентка
0
809

Прес-конференція з Головою Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) Миколою Пашкевичем

Про це повідомив Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич в ході прес-конференції «Підсумки роботи Агентства у 2010 році. Реалізація пріоритетних реформ у 2011 році» , 17 березня.

Купуй енергоощадні прилади  – отримуй допомогу в сплаті кредитів. Такі пропозиції прописали у програмі енергозбереження на 2012 рік. Для приватних будинків оформити все буде дуже легко, обіцяє голова профільного агентства.

«Адже тут є власник і об'єкт, по якому можна провести аудит, поставити на облік і надати окремі пільги. Проблеми можуть виникнути з багатоквартирними будинками. Через невизначеність окремого власника. І спілка співвласників багатоквартирних житлових будинків, і ЖЕКи, – це не дуже приємні партнери для нас, тому що вони ще всередині не визначені як суб'єкти. Їм буде допомагати складніше. Але ми будемо шукати шляхи, як можна це зробити", – коментує Микола Пашкевич.

За його словами впровадження пільгового кредитування дозволить стимулювати населення до запровадження енергоефективних технологій. За попередніми розрахунками такий крок дозволить зменшити у побуті витрати теплової енергії на 5,2%, витрати води на 4,8%, витрати електроенергії на 3,7%.

Як відомо, пільгове кредитування для населення доволі поширена практика у країнах ЕС. У Канаді, наприклад, держава частково компенсує витрати на придбання енергозберігаючого обладнання, у Польщі Уряд погашає відсоток по банківському кредиту. В Україні пільгове кредитування теж буде у вигляді погашення відсотків за користування кредитами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: пільги,енергоощадні прилади
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.