Перспективи Податкового кодексу – Перші Наслідки Нових Правил

24 березня 2011, 14:27
Власник сторінки
Незалежний консультант, юрист
0
1146

Перспективи Податкового кодексу – Перші Наслідки Нових Правил


Перший очевидний наслідок Податкового кодексу – черги у місцевих податкових для подачі звітності.  Повний безлад – ніхто ні за що не відповідає у податкових. 

Другий очевидний наслідок – побачимо кількість проблем із податком на доходи підприємств з 1 квітня…  Їх буде маса для усіх!!!

Третій – стане очевидним у другому та третьому кварталах – масові податкові штрафи та припинення діяльності більшістю малих підприємців та підприємств.   У середніх та великих підприємств будуть свої проблеми також. 

Четвертий – по результатам року – підтвердження загальної тенденції щодо України – занепадаюча економіка третього світу без перспективних галузей – лише сировинні галузі розвиватимуться скоріше не внаслідок дій уряду, а всупереч ним.   Олігархи будуть і далі сидіти на ренті – на сировинних та інших монопольних галузях – тому їм в принципі все одно що відбуватиметься із іншими в цій країні. 

Які нові галузі або продукти з’явились в Україні за останні 10 років і які були б лідерами в світі – ЖОДНОЇ!!!

Сумна картина… Живемо у країні де домінують варвари, які не здатні створити нічого сучасного.

ПРОТЕ СКЛАДАТИ РУКИ РАНО – І БУДЕ НЕПРАВИЛЬНО.  

 

Перш за все що необхідно робити в цій ситуації – використовувати їх же методи, але елегантніше, аби вони розуміли свої помилки та власне свою меншовартість у порівнянні із цивілізованими та освіченими членами суспільства. 

Щодо податкових декларації – ніде в податковому кодексі не сказано, що податкова повинна створювати черги для їх прийняття!!!   Завдання податкової – лише перевірити наявність формальних ознак – реквізитів у декларації (див. нижче статтю 49.8 Податкового кодексу).

Тому наявність черг у податкових – це зловживання службовими повноваженнями посадовцями в податкових – починаючи із керівника ДПА і закінчуючи керівним складом на місцях.  Тому треба звертатись до правоохоронних органів (прокуратура, міліція, СБУ) щодо наявності зловживання службовими повноваженнями посадовцями в податкових – вони перевіряють, ймовірно, не лише реквізити у деклараціях – тому й черги.  А правоохоронні органи зобов’язані порушити кримінальні справи за такі порушення.

Стаття 49.8 Податкового кодексу

49.8. Прийняття податкової декларації є обов'язком органу державної податкової служби. Під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язана перевірити наявність та достовірність заповнення всіх обов'язкових реквізитів, передбачених пунктами 48.3 та 48.4 статті 48 цього Кодексу. Інші показники, зазначені в податковій декларації платника податків, до її прийняття перевірці не підлягають.

49.10. Відмова посадової особи органу державної податкової служби прийняти податкову декларацію з будь-яких причин, не визначених цією статтею, у тому числі висунення будь-яких не визначених цією статтею передумов щодо такого прийняття (включаючи зміну показників такої податкової декларації, зменшення або скасування від'ємного значення об'єктів оподаткування, сум бюджетних відшкодувань, незаконного збільшення податкових зобов'язань тощо) забороняється.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: налоговая
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.