На думку правозахисників Об’єднання Богдана Хмельницького члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів не захищають інтереси правосуддя, а "кришують" суддів, які порушують закони і права громадян

11 квітня 2011, 16:45
Власник сторінки
правозахисник
0
1231

Об’єднання Богдана Хмельницького

На думку правозахисників «Об’єднання Богдана Хмельницького» члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів не захищають інтереси правосуддя, а «кришують» суддів, які порушують закони і права громадян.

На думку правозахисників «Об’єднання Богдана Хмельницького» члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів не захищають інтереси правосуддя, а «кришують» суддів, які порушують закони і права громадян.
Сьогодні відбулася акція протесту членів громадської організації під стінами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Учасники акції, за допомогою гучномовця, визвалися нагадати членам комісії, що їх головним завданням є захист громадян від свавілля суддів. Акцію очолив лідер громадської організації Богдан Хмельницький.
Члени громадської наголошували - «Народ України довірив суддям здійснювати владу над іншими, а для цього зобов’язав суддів присягнути, що їх діяльність і рішення завжди будуть відповідати духу і букві Конституції України, а також українському законодавству. Саме на суддів народ України покладає свої надії щодо захисту їх прав і законних інтересів.
Свобода і недоторканність особи є найбільшою цінністю для людини і Конституція України захищає це право. Людину можна позбавити волі лише за рішенням суду і лише у тих випадках, коли це законно, розумно, гуманно. Нажаль судді не розуміють свого призначення записаного в Конституції України та захищають права громадян, в тому числі паво на свободу і особисту недоторканність. Їм значно зручніше, догоджати прокурорам і слідчим, які у разі потреби також прикриють незаконні дії судді, хабарництво чи інше злодійство.
На заваді суддівського свавілля мають стати Вища кваліфікаційна комісія суддів України, а також Вища рада юстиції, але нажаль ці державні установи ладні, дуже часто покривають суддівське свавілля і відмовляють громадянам у належному розгляді скарг на дії суддів. Таке прикре становище ВККС зводить нанівець всі намагання Президента України провести судову реформу, зневірює громадян, погіршує соціальне напруження та виштовхує людей на вулицю заради захисту своїх прав.

Ми вимагаємо від членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і Вищої ради юстиції належного виконання своїх обов’язків, а також захисту громадян від суддівського свавілля».
Звісно, що чиновники ВККС уважно вислухали Богдана Хмельницького та пообіцяли боронити інтереси простого народу. Але ж довіряти цьому не можна, Богдан Хмельницький запропонував чиновникам надати можливість правозахисникам бути присутніми на засіданнях комісії і спостерігати за процесом розгляду скарг на дії суддів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.