Муніципальний театр «Київ» вимагає КМДА поновити йому фінансування

19 квітня 2011, 17:14
Власник сторінки
Студентка
0
664

У Києві, о 9.00 колектив Муніципального театру «Київ» пікетував КМДА, вимагав, щоб їм поновили фінансування. Актори заявили про свої наміри подавати до суду, якщо їхні вимоги не задовольнять.

«Ми захищаємо життя нашого театру. Влада замість того, щоб підтримувати культуру,  її знищує. Щоб створити мюзикл «Тарас Бульба» треба великі гроші. Ми не можемо продавати квитки по 500 грн, ціна повинна бути такою, щоб кияни спокійно могли ходити на вистави. Театр – це не бізнес, ним гроші не можна заробляти, це духовність, культура і майбутнє нації.», – заявив завідувач художньо-постановчою частиною Микола  Костюшко.

Пікетувальники, одягнені в чорно-червоні мантії з того самого мюзиклу, вимагали підтримати театр і не дати його знищити. Ходити безкоштовно на роботу обіцяли всі 90 співробітників театру, якщо фінансування не поновлять. Його без попередження зупинили 1 квітня, звістку про це вони отримали 14 квітня. Колектив вважає такі дії злочинними. Влада мотивує це тим, що нема грошей. Як вважають самі актори, з ними, як молодим колективом, просто легше розправитися, тому почали з них.

Якщо КМДА не поновить фінансування, актори будуть писати листа президенту та подавати позов до суду.

Нагадаємо, що спочатку виконавчий орган зменшив театру фінансування у 2011 році на суму, що дорівнює виплаті заробітної плати всіх працівників театру до кінця року. Театр звернувся з проханням розібратися в даній ситуації та посприяти у скасуванні зменшення фінансування Муніципальному театру “Київ” до голови комісії з питань культури та туризму Олександра Бригинця. Не чекаючи засідання Комісії,  голова комісії направив звернення до голови КМДА О.Попова з проханням взяти ситуацію під особистий контроль. 14 квітня 2011 року театр отримав від КМДА Довідку про зміни до річного розпису бюджету (кошторису) на 2011 рік зі зменшенням на суму 633 тис. грн.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: фінансування,Муніципальний,театр "Київ"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.