Чекаємо Воскресіння

23 квітня 2011, 19:36
Власник сторінки
політтехнолог
0
595

Химерний Великдень – кола Всесвіту, здається, десь зрушили з місця. Ті самі, на які все повертається рано чи пізно.

             Цей Великдень якийсь особливий. Не за подіями – тут все як завжди. Але за відчуттями. Весь час вчувається скрегіт – повертаються колеса історії.... Чи то сфери небесні обертаються, виводячи новий знак в зеніт... Нічого конкретного, ніяких подій, навіть чуток. Просто відчуття – щось має статись. Щось уже почалось  - але коли і яким чином це нарешті стане реальністю, вгадати неможливо.

            Це абсолютно ірреальний стан: ніби працюєш, пишеш, говориш як завжди – і водночас стоїш чи то на перехресті, овіюваний всіма вітрами – невідомо, який шлях опиниться під ногами завтра... Чи то в башті з курантами слухаєш клацання незліченних коліщат і шестерень і навіть не намагаєшся вирахувати, на котрому клацанні вдарить дзвін. Просто знаєш, що він вже гуде від перших, непомітних рухів невидимих звідси важелів. 

         Щось у повітрі, в настроях, в розмовах... Здається, всі трохи напруженіші, ніж зазвичай... Ніби всім щось вчувається далеко, всім земля під ногами непевно коливається від тектонічних зрушень десь там, в глибині. Всі відганяють цей нав’язливий неясний фон – і це забирає частку уваги у справ.

           Химерний Великодній тиждень. Ніби застиг на порозі. Та недарма завжди заборонялося затримуватись на порогах і в дверях – це межа, кордон між Тим і Цим світами, між минулим, майбутнім і сучасним. І нічого доброго через розрив в межі не проривається в наш світ. Тож треба чимшвидше зійти з межі, захлопнути двері... Але якщо це тільки відчуття порогу – як з нього зійти? Тож ми відчуваємо тільки примарний зимний протяг поза плечима. Щось там зрушило. Щось буде.

           І Великодні дзвони не заспокоюють і просвітлюють, а лише більше бентежать ціле суспільство – бо щось непевне на горизонті відчувають усі... 

           Воскресає, перевертаючи закони попереднього Всесвіту, Той, що не мир приніс, але  меч. Тож блаженного затишшя чекати не варто.

Христос воскрес!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Великдень
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.