Заяложена цяцька, День Перемоги

04 травня 2011, 17:54
Власник сторінки
инженер-технолог
0
681

Червоний прапор, символ колишньої Радянської імперії, проросійські сили знову повертають в незалежні держави

 

Ні в одній державі антигітлерівської коаліції день закінчення війни з Німеччиною  не відзначався і не відзначається з такою помпезністю, з таким пропагандистським шалом, як в колишньому Радянському Союзі, а тепер – в державах СНГ, особливо в тих, що хочуть подобатись Москві.

 

І чим дальша відстань від тієї вікопомної події, тим більшим становився розмах святкувань. Неробочим днем 9 травня було до 1947 року. З 1948 року Сталін зробив його робочим днем. Тільки у 1965 році Брежнєв знову перетворив його на святковий день. Почалися військові паради з участю бойової техніки і воєнної авіації.

 

Радянська імперія демонструвала свою військову могутність, оскільки чимось іншим похвалитись не могла. Переможена Німеччина по рівню життя і добробуту населення на десятиліття випередила переможця. Отже, це було нагадуванням ворогам, а їх уособлювало НАТО,  - ми перемогли  найстрашнішого ворога, і, якщо буде потреба, переможемо і зараз.

 

На військові  паради витрачались величезні кошти. І це при тому, що останки загиблих радянських вояків не поховані досі. Їх знаходять в лісах і ховають ентузіасти.

 

Червоний прапор, символ колишньої Радянської імперії, проросійські сили знову повертають в незалежні держави, щоправда, поки що на святкування Дня Перемоги. Зокрема, таке рішення ухвалила українська Верховна Рада. Президент Янукович поки цей закон  не підписав, але пообіцяв, що за ним діло не стане.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.