Ужгородська Міська Рада відмовила активістам у проведенні мирного зібрання!!!

06 травня 2011, 22:09
Власник сторінки
Журналіст
0
778

_________

6 травня Громадська ініціатива «Врятуймо старий!» подала до Міської Ради повідомлення про проведення акції-перформансу «Прорвись до інформації!». Акцію організувала коаліція громадських організацій (Громадська ініціатива «Врятуймо старий Ужгород!» , ЗОО ВМГО «Демократичний альянс» та ГО «Європейський центр»). Ці організації підтримали Всеукраїнську кампанію та долучили Ужгород до тих міст, в яких в один день відбудуться подібні акції. Захід був спрямований на інформування громадськості щодо переваг і можливостей ЗУ «Про доступ до публічної інформації». У рамках акції мало відбутись театралізоване дійство, написання громадянами запитів на інформацію, які мали б подати у Міську Раду.

Але для активістів великою неочікуваністю стала відмова Міської Ради, щодо проведення цієї акції. Коли мені того ж дня зателефонували з міськради і повідомили, що прийшла відповідь на наше повідомлення я дуже здивувалась, як це на повідомлення може прийти відповідь? Адже заборонити мирне зібрання можуть тільки за рішенням суду, що у нашому випадку було не можливим, бо між повідомленням і «відповіддю» пройшло всього кілька годин. Але моє здивування було ще більшим коли я прочитала те, що було написано у відповіді. Щоб довго не розписувати надсилаю Вам копію відповіді.

Крім того, всі організатори вирішили, що якщо владі є що приховувати і вона не готова до прийняття запитів на інформацію, а точніше давати на них відповіді, то це аж ніяк не є проблемою громадськості і, тим більше, не є перешкодою для проведення мирного зібрання. Тому акція відбудеться у запланованому місці і в запланований час. А саме 10 травня о 16:00 на пл. Поштовій.

Через таку реакцію влади ми розуміємо, що до активістів можуть застосовуватись різні заходи, у тому числі і арешти, тому просимо всі громадські організації, журналістів і просто свідомих громадян прийти і підтримати акцію та протистояти свавіллю влади. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.