Романівський дитячий будинок інтернат

10 травня 2011, 18:12
Власник сторінки
Психолог
0
727

Данна тема, є актуальною всім хто не байдужий.

В с.м.т. Романові Житомирської області знаходиться дитячий будинок інтернат 4 профілю. Тобто у ньому перебувають на утримані діти з глибокою розумовою відсталістю, хворі на ДЦП, хворобу Дауна, що позбавлені батьківського піклування,  діти-сироти.

Кількість дітей у будинку становить 79. З них розумово відсталих із діагнозом ідіотія-8, дебільністю-7, імбецильністю-53, хворих Дауною-7, епілепсією-2, феніл котолонією-2 дитини.

В даному інтернаті проживають лише хлопчики віком від 4 до 34 років.

Він відрізняється від більшості інтернатів тим, що в ньому приділяють велику увагу вихованню дітям, яких вважають нездатними до навчання. Працівники даного закладу, а власне нянечки власноручно не маючи педагогічної або психологічної освіти проводять свята з участю дітей і цим самим показують, що діти з аномаліями в розвитку також можуть показати себе. Прикладом є влаштоване Новорічне свято .

Також  потрібно і зазначити роботу благодійної організації «Місія в Україні», що майже на протязі 3 років займається з дітьми цим самим розвиваючи в них не лише пізнавальні здібності, моторику та ін. А й дарують їм свою любов. Цікаво, що співробітники закладу помітили, що діти вже чекають волонтерів і їм приносить задоволення спілкування з ними. «Місія в Україні» проводить з дітьми свята. Також вже за даний час зібрано цілий арсенал сумісних робіт місіонерів та дітей власними руками.

Будинок розвивається і це видно одразу коли ступаєш на поріг закладу. Оскільки наявним є сучасний спорт майданчик, проведена реконструкція приміщення денного стаціонару, спального корпусу, банно-прального комбінату,  збудовано новий ізолятор, на даний час будуються літні сучасні площадки.

Приємно, що в нашій області є такі чудовий заклад.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.