Обдурити Європу.

18 травня 2011, 12:51
Власник сторінки
фахівець зі зв'язків з громадськістю, медійного супроводу, виборчих технологій (ідеологія, агітація, медіа). За освітою: юрист т
0
773

Чому урядовий проект закону про вибори нардепів так підозріло демократичний?

Вчора отримав (в офіційний спосіб - від представників Мінюсту) проект закону України "Про вибори народних депутатів України". Зачитався. Ось воно! Вершина професійної правотворчості. Істинний взірець законодавчого закріплення універсальних принципів справедливості. Тріумф демократії. Ну, майже тріумф - участь блоків в виборах, звичайно, не передбачена, і ще дещиця інших "слабких місць". Але в цілому (враховуючи, так би мовити, специфіку правлячого режиму) - все дуже на рівні. Звичайно, перефразовуючи відоме прислів'я, "ніщо так не свідчить про проблеми в країні, як надто демократичні законопроекти уряду". На підтвердження сьогодні почув плітку: мовляв, план такий - написати гарний законопроект, направити його у Венеціанську комісію, отримати дуже позитивний висновок, пропіаритись, потім (безпосередньо перед голосуванням у ВР) внести "потрібні" зміни, які дозволять "уточнити" волевиявлення. Але зміни це будуть не надто вже кричущими, так "для годиться". "І що ж?, - запитую наївний я у співрозмовника, близького до "великих" у ПР, - то вибори будуть порівняно чесними?". "Та нє, - відповідає. - То щоб обдурити Європу. А тут всіх куплять - де не вийде членів комісії, там вийде вже самих депутатів".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.