Деградація ідей під каштанами

29 травня 2011, 12:32
Власник сторінки
0
590

Пробіг заради життя 2011.

Неділя ранок. 9:11 Виходжу з метро і стаю в чергу на реєстрацію на 19-й Пробіг під Каштанами.

З 2000 десять років підряд я брав участь у Пробігу, це свого роду традиція. Зараз бігти  не зможу, розтягнув  тиждень назад зв’язку на лівій нозі. Але хочу здати гроші на благодійність хочу (центр дитячої кардіології).  Здам за 4 учасників – будуть у подарунок футболки Пробігу американцям-прихильникам здорового способу життя.

9.13 Для нормальної реєстрації тільки одна палатка, вказівників на неї не видно. Тим не менш  дуже різних людей підходить багато. Вони з недовірою дивляться на довжелезну чергу, і стають на реєстрацію.

9.24 Я дивлюсь  на Майдан і бачу море зелених футболок Amway і масу інших проспонсорованих учасників. Дійство нагадує гігантський промоушн компаній, схоже таких як я незалежних учасників в морі спонсорів і компаній мало.  Та в повітрі бравурно звучать оптимістичні цифри росту учасників Пробігу з року в рік.  Мені вони трохи нагадують прекрасні цифри росту нашого ВВП і промисловості,  паралельно з якими справжня якість життя падає.

9.30 Згадується помаранчевий Майдан, коли люди приходили за ідею. А потім були всі інші куплені майдани 50-гривнеків , яким по барабану чи червоний чи жовто-синій прапор тримати. Виникає думка «Цікаво, скільки з проспонсорованих учасників Amway будуть реально бігти 5 кілометрів по жарі» ?

9.37 Жарко. Черга рухається повільно. Біля мене спортивного типу чоловік розповідає в трубку «Это полный отстой.  Похоже на большую рекламную кампанию. Я больше не пойду»

9.41. До мене підходить пара, просять їх пропустити поближче. «Ми тільки по 40 грн здамо, нам номерки не потрібні»

9.51 Схоже загальні реєстраційні номерки  закінчились, і тепер їх  видають тільки  тим, хто реєструвався через Інтернет.  В черзі люди незадоволені,  не стільки відсутністю номерків, як безцільним стоянням в черзі. В 10 00 початок пробігу, багато хто пробиваючись крізь натовп комерційних учасників пішов на старт. Я близько до палатки, але вже набридло. 

Спускаюсь в метро на ескалаторі поруч з багатьма учасниками від Amway, які отримавши шарову футболку і відмітившись, виконали своє основне завдання.

10.00 Мабуть був старт Пробігу. Та схоже прихильники здорового способу життя втратили свій Майдан і Хрещатик під каштанами. Фундаментальна Ідея Пробігу там більше не живе.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.