Україна 2020: імідж RELOADED

31 травня 2011, 17:11
Власник сторінки
Юрій Сак
0
410

Україна 2020: імідж RELOADED

Один мудрий чоловік (мій знайомий кінорежисер) ТАК сформулював формулу успіху: бути в потрібному місці в потрібний час, і виконати поставлену фортуною задачу найкраще з усіх присутніх.

Люди, які ЦЕ вміють — стають чемпіонами, отримують Оскарів і створюють фейсбуки. А вміють вони ЦЕ тому що в порівнянні з мільйонами інших людей, у них є одна важлива конкурентна перевага — спритність.

Мені хочеться бачити українські прізвища в світових рейтингах найсильніших, найкмітливіших та найуспішніших. Тому я хочу, щоб українець був спритним. І тому я бажаю Спритку змахнути з себе піну, якою його забризкали деякі педантично-дотошні вітчизняні "експерти" і продовжувати рухатись у швидкісній смузі назустріч новим звершенням та перемогам.

Щодо заяви політтехнолога Сергія Гайдая про відсутність "стратегії" в розробленій нами стратегії просування іміджу України за кордоном. Нема, мовляв, цілей і строків їх реалізації — нема стратегії.

По результатам соціологічного дослідження, проведеного в рамках розробки іміджевої стратегії, 64% опитаних європейців ніколи не цікавились Україною. Перш за все тому, що в світовому інформаційному просторі про Україну мало інформації.

Тому першочергова ціль в нашому випадку — якомога швидше зацікавити цих людей (словами Гайдая "цільову аудиторію"), надавши їм багато цікавої інформації про сучасну Україну. Всі іміджеві проекти нашої стратегії спрямовані на досягнення саме цієї цілі.

Якщо чесно, то найбільше в усій цій деструктивній дискусії здивував майже нульовий інтерес до змісту запропонованих проектів. Окрім двох-трьох скупих посилань на її існування (і за це, як кажуть, спасибо) та маразматичних, вирваних з контексту коментарів "експерта" з брендингу Пояркова (дивіться "Велику політику" з 134 хвилини), найважливіша та найвагоміша частина представленої стратегії залишилась поза увагою. Така поверхнева псевдо-аналітика — це все одно, що судити про якість автомобіля по кольору його салону.

Тому давайте "гарнюньо" читати те, що критикуємо, щоб за деревом, хоч інколи, і ліс було видно.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.