Свободу не спинити, а Вишиванюка не здурити

13 червня 2011, 18:31
Власник сторінки
журналіст - блогер
0
788

Після виборів до Івано-Франківської обласної ради пройшло вже більше ніж сім місяців.

Всі політичні баталії притихли і почалася рутинна робота, влада зміцнює свої позиції, готуючись до парламентських перегонів підтасовує закон про вибори, коригує округи. На Прикарпатті успішно розподілили бюджет, який був з барського плеча скинутий зі столиці регіоналами, притихли плітки про звільнення Вишиванюка, який успішно стабілізував ситуацію в області.


Голова Івано-Франківської ОДА досвідчений управлінець і зі ВО «Свободою» зумів знайти спільну мову «ви хлопці приймайте політичні заяви, ходіть на сесії до Бандери, знімайте червоні прапори, а нам треба працювати. Досить вже того, що вибори голови облради організувати не вдалося – цілого екс-міністра прокатали. Ну як не вдалося, радили ж Михайлу Васильовичу хлопці з його оточення, що треба купувати голоси депутатів. Але всім відомо, що Михайло Васильович завжди приймає рішення сам, понадіявся на свій авторитет (він, як відомо, вже ослаб) от і маємо тепер результат. «Свободівець» головує, БЮТівець перший зам, заступником лишили того, що був з «Нашої України» (колись була така партія, а зараз її майданному лідеру вистачає сміливості завітати лише у Дем’янів Лаз). Змінили більшість і весь цей букет звалився на голову губернатору. І ледве не забув – там з ними ще й «Фронт змін» в компанії. «Фронтовики» отримали саму «цікаву» комісію – бюджетну, правда їм ніхто не сказав, що комісія то є, а от бюджету нема!

Важкий був період, як для голови облради, так і для голови ОДА. Адже Сич звик з рупором кричати на владу під білою хатою, а тут раптом він і сам вже влада, його й без рупора слухають… Вишиванюку ж облрада потрібна «ручна», а тут хлопці до влади дорвалися і давай, як з гарячки, комісії поміж собою ділити; по районах їздити; комунальні підприємства собі підпорядковувати; бюджет кроїти; делеговані, за часів Кучми, повноваження відкликати і т.д. Плани в них як у Наполеона.  Добре хоч в апараті ради сидять (!) справжні держслужбовці і патріоти, які оперативно всі їхні плани доносять до відома ОДА. Так вони і апарат свій надумали реорганізувати. Ну це хлопці вже взагалі хамство!..

Та час, як відомо, згладжує всі гострі кути:

- Сичу замість рупора сподобався його службовий мерседес і просторий кабінет з секретаркою.

- З делегованими повноваженнями сказали, що поспішати не варто.

- Комунальні підприємства з порядку денного зникли (сказав Михайло Васильович, що не на часі).

- Питання про реорганізацію апарату облради на сесії «просто» не набрало необхідної кількості голосів…

Таким чином, на Прикарпатті тепер так: Олександр Максимович Сич планує, а Михайло Васильович Вишиванюк керує… Свободу не спинити, а Вишиванюка не здурити!...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.