Стосунки між політиками і журналістами

13 червня 2011, 20:14
Власник сторінки
юрист/журналіст
0
450

спостереження і аналіз


На сьогоднішній день, в усіх ЗМІ можна спостерігати постійні суперечки між політиками і журналістами. Перші постійно дають привід для критики,а останні-тільки цього і чекають,щоб скористатися. В Україні тема політики є самою популярною темою  для журналістів,але мало чого позитивного про це пишуть. Адже кожен журналіст є прихильником якоїсь партії,як будь-яка людина, і на цьому тлі виникає багато суперечок.

Але на мою думку, ця ситуація не є виграшною ні для кого. Було б краще, якби журналісти і політики підтримували більш дружні стосунки,а не ворожі,бо журналістика з політикою достатньо тісно пов`язані. Політики вирішують злободенні питання країни,будують державний лад,а журналісти в свою чергу несуть цю інформацію в маси,до народу. Все, що знає народ про ситуацію в країні-все це зі слів журналістів,від ЗМІ. Тому прикро,коли журналісти, порушуючи Етичний кодекс українського журналіста,пишуть неправду чи заказані статі,чи свої суб`єктивні судження або не перевіренні факти. Все це вводить в оману народ і викликає недовіру до Уряду. Політики в свою чергу дають привід для цього. Але,в результаті, це ні до чого не призводить. Чи можливо будувати світле майбутнє,коли політики помиляються,журналісти за це чіпляються і саме до цих помилок привертають увагу населення,і у населення в свою чергу знижується довіра до політиків,бо як показує досвід,то народ довіряє інформації в ЗМІ.? Звичайно ж ні!

Журналіст-це,по-перше інформатор,а не ретранслятор!І якісною журналістикою можна назвати лише перевірену інформацію,а не сенсацію,за якими так сьогодні «ганяються» українські журналісти.

Аналізуючи матеріали ЗМІ,можна помітити такий парадокс:відносно висвітлення питань політики журналісти повинні бути найбільш об` єктивні та обережні,а виходить, що українські журналісти впадають до крайнощів або критикують владу і політиків,або спостерігається служіння інтересам влади,ангажування політиками журналістів.

Тобто,стосовно цієї теми нашим журналістам є чого повчитися, наприклад, у журналістів Франції та Німеччини,які працюють автономно від політики.

З кожним днем журналістика в Україні розвивається і вдосконалюється,тому , можливо, прагнення об єктивності у висвітленні гострих,неоднозначних тем все ж таки буде досягнуте.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.