*ідеальний паріот

14 червня 2011, 07:18
Власник сторінки
журналіст
0
495

*

півроку тому випала честь брати участь в одному тренігу для молоді... із безлічі завдань було написати есе на тему як уявляю ідеяльного патріота....
от що з цього вийшло. (це просто думки і не більше.....)

" Складно вести роздуми на такі теми, адже, відверто кажучи, не маю ідеалів та кумирів. Та сподіваюсь це не стане завадою для першої спроби систематизувати думки саме на цю тему.

Ідеальний український патріот (ІУП) для мене - це перш за все людина, котра в змозі контролювати та стримувати природно-притаманні живим істотам інстинкти. Це людина, яка має раціональний тип мислення і чітко аналізує кожну свою дію та думку. Не піддаючись миттєвим проявам агресії та страху. І саме за допомогою цих перерахованих якостей в першу чергу, ІУП серед простих живих істот, що заселяють землю, постає як надлюдина, яка більш схожа на міфічних дітей богів. Ця надлюдина, а точніше ІУП, не боїться складних проблем, що кожного дня постають перед ним. Він не жахається  приймати важкі та болісні рішення, що направлені на позитивну дію та результат (навіть на результат, який буде тільки в майбутньому).

Ідеальному українському патріоту попри значну розсудливість (що є невід’ємною частиною раціоналізму) притаманна також чітка визначеність в ключових питаннях індивідуального існування та суспільної взаємодії. Іншими словами кажучи, ІУП - це людина, що має всебічно розвинений внутрішній світ та відсутність бажання втручатись в особисті справи інших людей. Але при першій можливій загрозі  рідному суспільному об’єднанню – ІУП, не вагаючись, готовий знехтувати особистими бажаннями на користь суспільства. Ба, навіть процвітання України в цілому є найвищим егоїстичним бажанням кожного ІУП.

Синонімом слова «патріот», на мою думку, є слово «заможний». Адже патріоту, так само як і заможному, є що захищати та чим пишатись. ІУП просто зобов’язаний бути багатою людиною і витрачати свої статки із розумом та користю як для себе та родини так і для суспільства загалом. За власні кошти розбудовувати інфраструктуру населеного пункту, при цьому зовсім не жалкуючи про це. Адже кожен патріот розуміє важливість його місії та діяння для суспільства та держави цього людського об’єднання.

Перераховані вище риси та якості можуть бути притаманними патріотам будь-якої іншої країни. Тому важливо згадати саме про те, що з простого патріота робить українця. Це неодмінно є любов до української землі, що породила його та любов до української культури, яка духовно збагатила і піднесла до найвищого рівня розвитку серед людей.

Отож ідеальний український патріот для мене постає як людина, яка має раціональний тип мислення і повну перевагу розуму над інстинктами. В якого є чітка мета, визначена ціль життя та за найвище егоїстичне бажання вона вважає загальне процвітання України. Також це людина, в якої є значний капітал, що обов’язково витрачається на різні потреби регіону, де він проживає. І, найголовніше, що відмежовує українського патріота від всіх інших людей – це його любов до рідного, української мови та культури.

Звісно в цьому есе не наведено якихось конкретних рис однієї людини. Це було б хибно та підступно по відношенню до тих, хто всією душею любить Україну, а також до самої України яка попри всі обставини любить всіх своїх дітей як рідних так і безбатченків що шукають прихисток під її крилом."

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.