Місто на колесах

15 червня 2011, 07:41
Власник сторінки
Працюю сам на себе.
0
778

Розповідь про один із видів вело культури який в наш час зростає. Також про фактори які впливають на спортсмена при їзді на велосипеді.

В наш час коли місто загазоване вулиці столиці забиті пробками і водіями які знаходяться під великим стресом. Є люди які на це все байдуже дивляться не тому що вони егоїстичні нарциси та троянди а все тому що вони обрали  зручний вид транспортування свого тіла від точки А до точки Б. Це не метрополітен і ні як не гелікоптер це звичайний велосипед або просто (байк). Вже сезон і багато хто робитиме або вже робе вело прогулянки містом чи свого району є і такі люди що вже навіть їздять на роботу на байках за що їм пошана і хвала. 

Хотілося вам розповісти про велике різноманіття велосипедів але щоб вас не втомлювати нудними статичними даними розповідь піде про скоріш модний чим новий напрямок вело індустрії це так званні фіксовані байки або ( велосипеди з фіксованою передачею ) також розповім про деякі фактори які повинні знати якщо ви захотіли як справжній професіонали з перегонів Тур Де Франс тільки по нашому наприклад з іншого кінця столиці до самого центру и назад.

І так вашій увазі та мозку який перебуває вже нвідпочинку від праці прошу кохати і шанувати велосипед з фіксованою передачею 


Ви спитаєте чим він відрізняється від інших ? А тим що по: 1)На байку нема гальм. 2) нема передач точніше є але єдина. 3) Він походить від шосейних та кросових велосипедів . Рама легка колеса тонкі тому він і швидше всіх із байків.

Історія Виникнення.

Історія велосипеда з фіксованою передачею почалася в Японії, де велокурьери стали використовувати трекові велосипеди для доставки пошти. Якщо бути точніше, то японські кур'єри використовували велосипеди для Кейрін - спеціальної вело трекової дисципліни, заснованої в Японії. Велокурьери носилися по місту, як божевільні, чіплялися за машини, порушували всі правила дорожнього руху, доставляючи послання за призначенням. Нові велосипеди дозволяли розвивати величезну швидкість.

Зараз центри цієї субкультури перебувають у Нью-Йорку і Сан-Франциско. Про фіксерів  Сан-Франциско знятий фільм Mash. Ці велосипеди є всюди. І в той час, як у Нью-Йорку в будь-якому вело магазині можна знайти так звані «кур'єрські велосипеди» (англ. «Messenger Bikes»), в нашій незалежній України фіксерів як і раніше одиниці.


Механізм Фікси.

Механізм з фіксованою передачею - коли ведена шестерня жорстко з'єднана із задньою втулкою і не має вільного ходу. У цьому випадку педалі крутяться одночасно з заднім колесом і гальмування можливе лише поступовим уповільненням ходу. Як правило, такий принцип використовується у трекових гонках.

А що ж у нас ?

Цей рух ще мало кому відомий і скоріш за все буде популярним через рік або два. Але не все так погано є люди які вже займаються справою розвитку вело культури в Україні а в частості столиці. Це хлопці та дівчата із клубу СБУ (Саморобні Байки України) та клубу Pride Kustom. Які що року роблять фестивалі та виставки своїх творінь. Також хлопці встигають заробляти на свої справі заробляючи виготовленням байків на замовлення чи по своїм ескізам і про даючи їх.  

Але популярність «фіксів» сьогодні - продовження погоні за екологічністю, простотою і лаконічним дизайном. Відсутність швидкостей, гальм і простота конструкції велосипеда зменшують його вага, тим самим збільшуючи швидкість. Саме тому цей різновид вело культури заслуговує на розвиток і роздуми молоді що вже краще пити та палити чи їздити на байку і бути часткою розвитку вело культури. Про фікси розмова вже була тепер переходимо до другої частини статті. Про те які фактори впливають на ваше тіло при їзді на велосипеді.  І якщо ви наважилися зробити вело пробіг  від вашої квартири до центра міста і так почнемо:

 9 факторів які ви повинні знати при їзді на велосипеді.


1. Мозок

Під час тривалого катання від втоми притупляється увага і зосередженість. Глюкоза допоможе мозку довше залишатися в тонусі. Їжте гіркий шоколад і пийте воду . Але ні в якому разі не пийте солодку воду а бо каву хоча кажуть що кава додасть бадьорості та і поверне зосередженість краще подумайте про ваше серце яке від навантаження може вам про себе нагадати не з найкращої сторони.

2. Шия

В багатьох велосипедистів після довгого заїзду болить шия. Найчастіше дискомфорт з'являється у людей, які тренуються з низьким кермом. Тому піднімайте кермо вище і регулюйте сідло.

3. Легені

Під час катання на велосипеді легені працюють в п'ять разів швидше, ніж при ходьбі. Це означає, що під час катання в місті вони пропускають через себе в п'ять разів більше токсичних відходів. Щоб зберегти свої легені, прокладайте маршрути через парки та зелені зони. Не бійтеся купити в аптеці маску не до жартів коли йдеться про ваше здоров’я.

4. Серце

Пульс у любителів під час дистанції не повинен перевищувати 120 ударів на хвилину (хоча, звичайно, треба враховувати особливості організму). У непідготовлених людей під час їзди тиск може сильно зрости. Але після трьох хвилин спокою тиск і пульс повинні прийти в норму. Якщо цього не сталося - треба звертатися до лікарів, можливо, у вас проблеми з серцем.

5. Травний тракт

Лікарі радять вживати велосипедистам високо вуглецевої, легко переварюючи їжу, ну і звичайно, фрукти і овочі. Не забувайте пити під час дистанції: не менше 0,5 літра води на кожні 7-10 кілометрів, щоб уникнути обезводнення.

6. Таз

Приблизно раз на п'ять хвилин варто піднімати п'яту точку з сідла і їхати стоячи. По-перше, в положенні стоячи в роботу включаються інші м'язи, по-друге, уникнете застійних процесів в області малого тазу.

7. Ноги

Якщо під час катання у вас зводить судоми ніг (не плутайте з втомою в м'язах), значить, прийшов час йти в лікарню або медичний центр. Швидше за все, у вас проблеми в поперековому відділі.

8. Суглоби

Найбільші навантаження, природно, випадають на суглоби нижніх кінцівок. За 4 години крутіння педалей на швидкості 90 об. / хв. коліно згинається близько 22 000 разів. З віком рідину в суглобах стає менш в'язкою і поступово стирається гіаліновий хрящ. Щоб уберегти коліна, регулярно робіть масаж ніг і не катайтеся більше двох годин на день.

9. Руки

Як правило, у любителів часто виникають болі в зап’ястках рук. Тому перед стартом слід їх розминати. Робіть собі масаж долонь великим і вказівним пальцями - приплив крові прискорить процес відновлення.
 

Гадаю що мені вдалося розповісти про 9 факторів та що таке фікс. Тому фани та аматори сідайте на свої байки та гайда показувати нервовим водіям що є альтернатива їх авто.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.