Сплата податків в Україні і правий поворот на Поштовій площі.

04 липня 2011, 20:13
Власник сторінки
0
473

філософія про ефективну податкову систему

Вдруге за тиждень потрапляю в тянучку на Володимирському узвозі до правого повороту на Поштовій площі. Лівій ряд єдиний, з якого можна зробити легальний поворот направо, там я і повзу потихеньку. Після такого очікуваного правого повороту на Поштовій, виділяю три групи автомобілістів:

1         Довго і спокійно повзуть у лівому ряду до свого права зробити поворот (Слухняні)

2         Повертають направо із середнього ряду, порушуючи Правила (Порушники)

3         Всю тягучку об’їжджають у середньому ряду, а перед самим поворот нагло намагаються влізти в лівий, ще більше його тормозячи і створюючи аварійні ситуації (Жлоби).

Перша група, до якої і я належу, значно повільніше пройде свій поворот і потрапить додому пізніше.  Тому, зважаючи на кількість Жлобів, повна назва цієї групи мала б бути «Слухняні лохи». 

Якщо провести аналогії з бізнесом, то заклики давайте відмовимося від хабарів і будемо чесно сплачувати всі податки, це типу «ми тільки у лівому ряду будемо їхати».

Звучить як відірвана від життя утопія, адже в більшості бізнесів конкуренти з третьої та особливо другої груп їхатимуть значно швидше.

Для того, що щоб у бізнесу було моральне зобовязання чесно сплачувати всі податки та збори, мають виконуватися 3 речі (їх свого часу класно сформулював Пинзеник)

-          Податки мають бути низькими

-          Сама процедура сплати -  проста і не потребує багато часу

-          Всі рівні перед законом (без пільг і преференцій, і без «своїх»)

Тому просто поставити «Гаїшників», щоб ловили на повороті вправо з середнього ряду недостатньо для вирішення проблеми. Значно краще дозволити поворот направо з обох рядів (середній і лівий, можливість там є на перехресті), а «гаїшнікам» залишити поодиноких суперпорушників з крайнього правого. Тоді в масштабах країни і не так багато контролерів потрібно. Виграють усі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.