УВАГА! Грандіозна афера!

06 липня 2011, 10:39
Власник сторінки
По образованию - электрик, машиностроитель. По самообразованию - Solution provider.
0
648

Стосується майже всіх, а з часом - усіх громадян України!


Правляча верхівка, демонструючи хвилю чисельних обговорень та протестів, що супроводжують майбутнє прийняття Верховною Радою пенсійної реформи, приховала в тінь непримітний законопроект №7562 від 14.01.2011 "Про гарантії держави щодо виконання рішень суду", внесенный Кабміном.


Буде чи не буде ЗАРАЗ прийнята пенсійна реформа - відомо лише Богу і Президенту України, бо:
1) від цього залежать подальші взаємини з МВФ (його наступні транші для держави України, що будуть миттєво роздерибанені);
2) це потягне за собою зміну ключових фігур в уряді і далі за вертикаллю.

Тоді як законопроект №7562 мусить бути прийнятий обов’язково, тихо й непримітно, серед інших "рядових"!
Він гарно замаскований під "робочий", більш того - в своїй основній частині він дійсно стосується лише виконання рішень судів.

Основна ж його суть прихована в "Прикінцевих та перехідних положеннях".
В них ВІДКРИТО викладені претензії Кабміну на кінцеве визначення ним МАЙЖЕ ВСІХ соціальних норм та пільг - "за можливістю" (в його розумінні - кому Мерседес, а кому "кравчучку" з лопатою). Як ведеться в Україні, наступні зміни до цього вже Закону легко перетворять "майже все" на "усе".

Краще всього про це сказано у "Висновках Комітету 16.02.2011"

"Разом з тим, законопроект, а саме пункт 3 розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" передбачає внесення змін до законів України "Про міліцію", "Про прокуратуру", "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні", "Про жертви нацистських переслідувань" тощо - загалом внесення змін до 16 законодавчих актів. Замість встановленого на законодавчому рівні розміру пільг для певних категорій населення законопроектом пропонується, щоб розмір таких пільг, як і порядок отримання, визначався Кабінетом Міністрів України."

Всі матеріали за цією темою можна самостійно переглянути тут http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?pf3511=39454.
Особливо вражає "Порівняльна таблиця".

Щасти нам - з такою владою!

P.S.

Для тих, хто хоче ЗАРАЗ отримати квінтесенцію реакції відповідних органів на це творіння, будь ласка:
Зверніть увагу, що Кабмін виніс у Верховну Раду законопроект, навіть не консолідований у самому Кабінеті, про що свідчать застереження окремих міністерств та відомств. Адже дуже хочеться тут і зараз!

ГОЛОВНЕ НАУКОВО-УКСПЕРТНЕ УПРАВЛІННЯ:
"Кабінет Міністрів України повноважний вживати заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина, забезпечувати проведення політики, зокрема, у сфері соціального захисту (пункти 2, 3 ст. 116 Основного Закону України). Зазначене свідчить, що Кабінет Міністрів України не наділений повноваженнями щодо встановлення розмірів соціальних пільг та стандартів. Натомість законопроект "легалізує" втручання Кабінету Міністрів України у сферу виключної компетенції законодавця всупереч положенням ч. 2 ст. 6, ч. 2 ст. 8, ч. 2 ст. 19, п. 3 ч. 1 ст. 85, п. 6 ч. 1 ст. 92 Конституції України.
Отже, якщо порядок надання соціальних гарантій та пільг є сферою компетенції Кабінету Міністрів України, яку він реалізує через підзаконне регулювання, то права на соціальні пільги та розмір таких пільг повинні визначатися виключно законом."

Департамент з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини Секретаріату Комітету Міністрів Ради Європи - ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

Міністерство надзвичайних ситуацій України підтримує вказаний законопроект. Але відзначає, що викликає ЗАНЕПОКОЄННЯ внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Міністерство культури і туризму України зазначає, що даний проект може бути прийнято лише після його суттєвого ДООПРАЦЮВАННЯ.

Міністерство охорони здоров'я України звертає увагу на те, що проект потребує суттєвого ДОПРАЦЮВАННЯ.

Вищий адміністративний суд України підтримує саму ідею створення такого законодавчого акту, але вважає, що він потребує суттєвого доопрацювання. Цей судовий орган наголошує, що з метою недопущення звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод людини і громадянина, передбачених чинним законами України, прийнятими у відповідності з Конституцією України, необхідно з пункту 3 розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" законопроекту ВИКЛЮЧИТИ 12 підпунктів

Генеральна прокуратура України, Інститут законодавства України, Інститут держави і права ім. В.М.Корецького, Національна академія правових наук України вважають, що законопроект потребує ДООПРАЦЮВАННЯ.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України погоджується, що необхідність у прийнятті цього Закону обумовлено рішенням Європейського суду з прав людини в справі "Юрій Миколайович Іванов проти України", але при цьому вважає, що за результатами розгляду у першому читанні цей законопроект доцільно ПОВЕРНУТИ НА ДООПРАЦЮВАННЯ з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

Комітет з питань соціальної політики та праці в цілому підтримує висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України стосовно доцільності ПОВЕРНЕННЯ НА ДООПРАЦЮВАННЯ з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій.

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи вирішив рекомендувати Комітету з питань правосуддя внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про ВІДХИЛЕННЯ зазначеного проекту.

Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів вирішив рекомендувати Верховній Раді України ПОВЕРНУТИ цей проект суб'єкту права законодавчої ініціативи на ДООПРЦЮВАННЯ.

Комітет з питань національної безпеки і оборони, підтримуючи в цілому положення основного тіла законопроекту, проте заперечуючи проти запропонованих в Прикінцевих та перехідних положеннях проекту змін до законодавчих актів України, ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту на пленарному засіданні його ВІДХИЛИТИ.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: політика,соціальне життя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.