Об’єднана Україна, чи нова руїна?

12 липня 2011, 14:46
Власник сторінки
юрист
0
465

Чи підтримають політики Хартію ділової, адміністративної, громадської та політичної етики України


Україна семимильними кроками прямує невідомо куди. В якусь абстрактну невідомість. Чергова багатовекторність з креном у бік Росії - напрям можливо доцільний, але якийсь надзвичайно втаємничений для більшості народу. Все ніби-то робиться правильно, та не відчувається раціональної практичності.

Те саме відбувається з законодавством про вибори народних депутатів, вірніше з черговим законопроектом, поданий на розгляд ВРУ урядом України. Більшість політичних партій, навіть ті, що входять до коаліції, за винятком хіба що Партії регіонів, досить скептично відносяться до пропонованих виборчих новел.

Українська партія до запропонованого законопроекту відноситься зі значними застереженнями, оскільки його норми прописано таким чином, що не просто допускають, а на пряму регламентують брутальне спотворення виборчого процесу, відкидаючи нас на сотні років назад у древнє середньовіччя в очах цивілізованого світу.

Такого розвитку подій не можна допустити.

Українська партія вітає оголошену ініціативу об'єднання політичних та громадських структур. Крім того, приєднання Партії регіонів до спільного законодавчого процесу буде публічним свідченням декларованих позицій відносно майбутнього єдиної неподільної суверенної України.

Але спільним домовленостям має передувати кодекс добровільної практики доброчесної поведінки – Хартія ділової, адміністративної, громадської та політичної етики України. Документ встановлює елементарні правила порядних взаємовідносин. Наприклад, вводить таке поняття як публічне та приватне чесне слово, а також відповідальність за його порушення.

Лише таким чином, наша держава матиме можливість встояти перед загрозою тотальної розрухи, як в економіці, так і головах людей.

Інакше, якщо державу не будувати на засадах моралі, отримаємо чергову руїну, що описана в Олега Ольжича та інших авторів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.