З законом потрібно «дружити». Поради для власника нерухомості

13 липня 2011, 21:12
Власник сторінки
Риелтор
0
835

З законом потрібно «дружити». Якщо Ви плануєте ремонт, або реконструкцію вам буде цікаво дізнатися про ПОРЯДОК утримання, ремонту, реконструкції, реставрації фасадів будинків та споруд на території міста Києва. Ці питання регулюються Рішенням Київської

З законом потрібно «дружити». Якщо Ви плануєте ремонт, або реконструкцію вам буде цікаво дізнатися про ПОРЯДОК  утримання, ремонту, реконструкції, реставрації фасадів будинків та споруд на території міста Києва. Ці питання регулюються  Рішенням Київської міської ради від 27. листопада.2003, № 220/1094

Зокрема Розділ 4. роз’яснює Склад та порядок затвердження проектної документації на ремонт фасадів будинків та споруд, де передбачено, що

1. Фасади усіх без винятку будинків і споруд підлягають паспортизації:

2. Паспорт фасаду будинку, споруди оформлюється як невід'ємна частина архітектурно-технічного паспорту об'єкта архітектури (форма якого затверджена наказом Держбуду від 09. вересня.99 N 220) або окремим документом для існуючих будівель і споруд, на які відсутня первісна проектна документація.

3. Користувачі та власники окремих приміщень повинні мати копію паспорта фасаду з позначенням тієї його частини, яка належить до цих приміщень.

4. У процесі паспортизації фасадів будинків і споруд визначається архітектурна та естетична цінність фасадів, а також доцільність збереження або термін демонтажу пізніших добудов, прибудов, дообладнання тощо.

5. Паспорт виконується у 3-х примірниках, один з яких (контрольний) зберігається у Головному управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), два інших — у Замовника (один для підрядника або іншої третьої особи, один без права передачі).

6. Будь-які зміни у вирішенні фасадів, включаючи заміну опорядження, колористичного рішення, розміщення реклами, елементів інформаційно-комунікаційних систем та технологічного обладнання обов'язково вносяться до архівного примірника паспорта на підставі, відповідним чином погодженої, проектно-дозвільної документації.

7.  Проектна документація на проведення робіт виконується на замовлення замовника відповідними проектними підприємствами, установами, організаціями (інститутами, архітектурними бюро, творчими майстернями) та погоджується в Головному управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у встановленому порядку. Проектна документація затверджується Замовником.

8.  Проектна документація на ремонт, часткову реконструкцію фасадів будинків та споруд, якою передбачається влаштування входів, прорізів, балконів, підсилення несучих стін, або окремих конструкцій фасадної частини будинків і споруд, згідно з чинним законодавством підлягає державній експертизі, що проводиться Київською міською службою української інвестиційної експертизи «Київдержекспертиза».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.