Відкрите звернення до Президента України В.Ф. Януковича

20 липня 2011, 10:18
Власник сторінки
Веб-разработчик
0
795

від члена громадської організації ПОСТУП Солодкого С. М.


Шановний, пане Президенте!
Вже пройшло більше року з часу обрання Вас народом на цю високу посаду, а також з того часу, як зі мною сталася (у лютому 2010 року) дуже неприємна подія – дорожньо-транспортна пригода (ДТП). Проте історія не рядова. Другою стороною пригоди став автомобіль, що належить Іванківському РВ ГУ МВС України у Київській області, за кермом якого сидів сам заступник начальника райвідділу.

Після цього прикрого випадку я вперше в житті відчув на власному досвіді що значить в Україні свавілля та беззаконня "споріднених" силових структур - міліції та прокуратури. Спочатку міліція, що, як на мене, вже давно перетворилася на бізнес-структуру із заробляння грошей, почала мені погрожувати та відверто вимагати хабара. Мені було дуже популярно роз'яснено самим начальником Іванківського райвідділу полковником Сингаєвським Л.І., що я ніхто, звуть мене ніяк, і що якщо я не виконаю всі його вимоги, то мені просто "труба". Він вимагав від мене виконати ремонт пошкодженого міліцейського авто за власний рахунок, хоча у мене був поліс обов’язкового страхування відповідальності перед третіми особами. Ще, як варіант, мені запропонували купити нову машину для доблесної міліції, а пошкоджену забрати собі, в інакшому випадку проти мене обіцяли сфабрикувати кримінальну справу і "закрити" мене на 5 років. В цих діях чітко проглядаються корупційні діяння, адже потім є можливість отримати ще й страхову виплату.

А в цей час наша "шановна" прокуратура, яка повинна була б захищати мене від міліцейського свавілля та слідкувати за дотриманням ЗАКОНУ, йшла на повідку у начальника райвідділу і прикривала його протизаконні дії. От що значить «дружба», от що значить край мисливства та рибальства (адже саме в Іванківському районі частенько любить відпочивати наша "еліта")!
З усіма подробицями даної історії та сканкопіями всіх звернень і відповідей можна ознайомитись на сайті громадської організації "ПОСТУП", в лавах якої я перебуваю, за посиланням http://postup.org.ua/node/435.
Звичайно такого ставлення до себе я не міг терпіти і розпочав боротьбу за справедливість.

Мною було написано ряд скарг до компетентних органів. Через кілька днів після ДТП я звернувся із скаргою до МВС, але отримав відписку, що вони не можуть одноособово розібратися у даній ситуації і тому відправили мене до прокуратури. У березні 2010-го я звернувся до Київської обласної прокуратури із скаргою на дії працівників міліції та прокуратури Іванківського району. Її переадресували до Іванківської прокуратури, на дії якої я власне й скаржився!!! Зрозуміло, що мені відповіли, що із дотриманням законодавства все гаразд. Також я звертався в комітет ВРУ по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю, звідти мене відправили знову у МВС, а МВС далі до Іванківської прокуратури! Все. Коло замкнулось. Розібратись із порушниками Закону, виявляється, повинні самі ж порушники. Отже, виявилося, що у відношенні до мене вчинялись повністю законні дії, а значить в "правовій" Європейській державі Україна законним є шантаж, здирництво, корупція, прикриття одними державними органами незаконних дій інших!!!

Після того, як моя ситуація все ж вирішилась - мені повернули автомобіль та відмовили у порушенні кримінальної справи, я вирішив боротися далі. Як свідомий громадянин я не можу спокійно дивитись на те, що начальником районного відділу міліції, посада якого передбачає виконання державних функцій в інтересах народу, є здирник, який вимагав у мене гроші!
У червні 2010 була написана ще одна скарга до Президента України, Генерального прокурора, Голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України. Адміністрація Президента, Верховна Рада та Генпрокуратура знову зіслались на Київську обласну прокуратуру. А от МВС, нарешті, а саме департамент ДАІ провів хоч якесь розслідування. Так як у справі фігурував працівник ДАІ, то я був викликаний у Київський обласний підрозділ ДАІ для надання пояснень, і на цьому ВСЕ! Після цього всього Київська обласна прокуратура ще раз підтвердила законність всіх дій, і запропонувала мені оскаржити в суді постанову про відмову у порушенні щодо мене кримінальної справи. Повна нісенітниця.

Отже, щоб я не робив, куди б я не писав, але корупціонер у високих офіцерських пагонах МВС України ще досі залишається при владі та чинить своє беззаконня. І, виявляється, він нікому не підвладний і немає на нього ніякої управи.

Я чудово розумію, що зазначеного полковника Сингаєвського вже не можна притягти до кримінальної відповідальності, що довести нічого не реально, але ж хоча б розслідувати дану справу відповідно до Закону можна?
Як же ж бути далі? Невже в Україні справді немає справедливості? Невже міліція і може й надалі робити що завгодно із будь-якою людиною? Невже в Україні ЗАКОН і чинне законодавство – лише теоретичні терміни? Кожен із нас сам знає відповіді на ці запитання. Ви, пане Президенте, вже півтора року займаєте найвищу посаду в Державі, і весь цей час постійно в усіх ЗМІ говорите про боротьбу із корупцією, про законність та правопорядок. Чому ж на мою ситуацію так і не було належної реакції? Значить напрошується висновок, що все що каже Президент лише слова, які не мають практичного втілення. Адже час іде, а система і основи правопорядку в Україні так і не змінюються і, найголовніше, що не збираються змінюватись. Закони не для всіх однакові і обов’язкові до виконання?

Якщо це не так, то прошу Вас, шановний Вікторе Федоровичу, продемонструвати на практиці своє бажання боротися із корупцією та беззаконням.

Не побоюсь сказати, що я не голосував за чинного Президента, та виходить, що і правильно робив. Бо для чого мені Президент, який не може, чи не хоче захистити мене та побороти беззаконня у моїй країні?
І прошу помічників Президента не писати мені різні відписки із посиланнями на Прокуратуру чи ще когось. Це ми вже проходили. Або розберіться по суті справи відповідно до Закону, або чесно скажіть, що ви не здатні встановити в Україні Диктатуру ЗАКОНУ. Так-так, саме Диктатуру, а не верховенство. ЗАКОН ОДИН ДЛЯ ВСІХ!!!

Це моє останнє звернення до чинної влади щодо захисту моїх законних прав стосовно описаної вище ситуації. Якщо і це звернення залишиться поза увагою, то більше нікуди звертатись немає сенсу. Доведеться просто усіма доступними і законними способами і методами боротися проти цього злочинного антинародного режиму!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: президент,закон,диктатура
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.