На Львівщині відбулася військова реконструкція "Бродівського котла"

26 липня 2011, 11:08
Власник сторінки
журналіст фотограф
0
1293

У неділю, 24 липня, у Золочівському районі Львівської області між селами Червоне і Ясенівці відбулося театралізоване військово-історичне дійство "Бродівський котел". Його організувало товариство пошуку жертв війни "Пам'ять". Реконструктори відтворювали по

Відтворювало бій близько 500 реконструкторів. Вони приїхали з Хмельницького, Львова, Києва, Запоріжжя, Вінниці, Рівного та Москви. Сама інсценізація тривала протягом 30 хвилин. Для більшої реалістичності застосовували вибухові спецефекти. За цей час війська Вермахту і дивізія СС "Галичина" прорвалася через щільний кордон радянських військ.

"Бродівським котлом" називають кровопролитні бої, які розгортались в липні 1944 року під час радянсько-німецької війни на території Бузького, Бродівського, Золочівського районів Львівської області.

З початком липня 1944 року, коли німецькі частини ледь стримували натиск радянських військ, під Броди було перекинуто Українську дивізію СС "Галичина".

В результаті кровопролитних боїв "Галичина" разом з вісьмома німецькими дивізіями потрапила в оточення. Дивізія "Галичина" понесла великі втрати. Лише одній четвертій частині її складу вдалося вирватися з оточення під Білим Каменем на Золочівщині.

"Бродівський котел" став тим випадком, коли члени однієї родини волею обставин проливали кров в рядах ворогуючих армій. Тут у липні 1944 року під прапорами різних імперій полягли тисячі українців.














Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.