Україна лишається загадкою для іноземців

27 липня 2011, 12:06
Власник сторінки
Економіст
0
460

Цікаво, а як бачать українські політичні процеси на Заході? Та чи цікаво взагалі комусь дізнаватись про нашу країну?

Зважаючи на обсяг доступної інформації у різних виданнях та Інтернеті з приводу того, що відбувається в нашій країні, не дивно, що в пересічного українського громадянина голова йде обертом від цих новин. Аби скласти принаймні приблизну картину того, що коїться, так би мовити звести дебет із кредитом, часто доводиться порівнювати, аналізувати, дещо ділити на два (або навіть на десять).

Нещодавно Інститут світової політики провів засідання медіа-клубу як раз з приводу цього питання. До участі у Медіа-клубі були запрошені відомі медіа-експерти.

Джеймс Марсон (оглядач видання “The Wall Street Journal”)

Ніна Єґлінські (кореспондент німецької агенції DPA)

Лорен Ґеслін (незалежний журналіст, автор “Liberation”, “Radio France Internationale” та “Le Monde Diplomatique”).

Стосовно України на Заході знають в цілому лише те, що вона знаходиться між двох блоків: безпосередньо Заходом та Росією. Тому викладка подій, що відбуваються в Україні, у західних ЗМІ, здебільшого, здійснюється лише в контексті того, що коїться у Росії чи, наприклад, у Польщі. Звісно, ситуація, що склалася навколо Тимошенко, є виключенням із цього правила. Про неї на Заході просять писати, нібито це актуально та цікаво для аудиторії.

Загалом же Україна і зараз лишається для більшості закордонної аудиторії невідомою, незнаною, недослідженою, загадкою.

„У французькій уяві є декілька моментів, що запам’ятались про Україну. Важливу роль зіграла революція. Але після 2005 року, де вона, та що з нею відбувається – ніхто не знає”, - зазначив Лорен Ґеслін.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Україна,захід,світ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.