Нові технології на службі Уряду

27 липня 2011, 19:17
Власник сторінки
Педагог
0
429

Тепер активні користувачі Інтернету, а особливо мережі Facebook, можуть додати до друзів Міністерство економічного розвитку та торгівлі України.

Як повідомив Перший Віце-Прем’єр міністр України та голова Міністерства Андрій Клюєв у своєму блозі журналу «Кореспондент», тепер Міністерство має власну сторінку у Facebook.

Це зроблено з метою поліпшення діалогу між владою та громадськістю та спрямовано на формування конструктивного обміну інформацією між ними. Тепер користувачі зможуть в онлайн-режимі обговорювати останні рішення Міністерства, надавати свої пропозиції та власне бачення багатьох питань економічного розвитку нашої держави.

Слід додати, що загалом програма розвитку України на 2012 рік передбачає поширення використання мережі Інтернет як засобу спілкування між владою та народом. Планується якомога більше питань вирішувати в режимі онлайн.  

Наприклад, у найближчому майбутньому нас чекає система «єдиного електронного вікна» для цілей громадян та бізнесу. Впровадження цієї системи в рамках реформи адміністративних послуг надасть можливість громадянам та підприємствам отримувати довідки, виписки, ліцензії та ін. подібні документи в віддаленому режимі. Отже, не потрібно буде безпосередньо спілкуватися з чиновниками, що значно зменшить корумпованість влади.

Також планується введення до дії системи електронної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. По оцінкам експертів, це значно прискорить процес входу підприємств на ринок, оскільки необхідність бігати по кабінетах відпаде, а документи будуть передаватися електронним шляхом.

Більш того, нові технології використовуватимуться не тільки для спілкування влади із громадськістю, а й задля оптимізації внутрішнього діалогу між гілками влади. Уряд планує перейти на автоматизовану систему стратегічного планування та прогнозування. Міністерством економічного розвитку і торгівлі вже було розроблено спеціальну комп’ютерну програму, впровадження якої надасть можливість значно скоротити обсяг витрат та часу з боку влади у процесі планування подальшого розвитку нашої держави.

Окрім скорочення витрат, автоматизація процесу документообігу між міністерствами та відомствами сприятиме збільшенню відповідальності кожного окремого чиновника, адже система надасть можливість відстежувати всі стадії робочих процесів та відслідковувати, на якому етапі трапився збій. А отже, відкладання, штучне затягування вирішення будь-якого питання буде майже неможливим.

Електронний уряд? Чому б ні. На мій погляд, обраний напрям розвитку є дуже цікавим та позиціонує Україну на світовій арені як сучасну державу, що не цурається використовувати нові технології собі на користь. Хоча така програма розвитку передбачає докорінні зміни у багатьох сферах державного регулювання та, можливо, ряд не популярних рішень для свого впровадження.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Facebook,Україна,уряд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.