Реформа суду - в його тотальному запереченні

09 серпня 2011, 09:01
Власник сторінки
баріста, культуролог
0
485

Неможливо реформувати Гестапо - лише знищити.


Тимошенко звинувачують у неповазі до суду ті, хто самі не мають до нього ані крихти шаноби. Це в українській ментальності - щось глибоко зневажати, але при цьому одностайно підкорятись офіційному церемоніалу.

Свого часу українці зневажали поляків-католиків і при цьому намагалися виборювати у них свої свободи у правовому полі. Але тільки Хмельницький зрозумів єдино вірно, як треба реформувати Річ Посполиту.

Реформа українського суду неможлива через прийняття законів, конституційні збори, рефенендуми. Лише через тотальне заперечення. Підкоряючись судам і кажучи "Ваша честь", ми тим самим визнаємо і  стаємо на службу завідомо порочному і корупційному відомству, таким чином тільки підсилюючи його. Церемоніально поважаючи суд, ми надаємо йому легітимності. А у багатьох випадках, це все одно, що надавати легітимності і підкорятись групці найманих катів, що піддають тебе тортурам. Неможливо реформувати Гестапо - лише знищити.

Тільки коли настане момент, при якому кожен українець відмовлятиметься вставати перед судом, порочна система позбудеться джерела своєї сили і зазнає краху. Після цього розпочнеться справжня судова реформа.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.