Толерантність української молоді - запорука демократії

13 серпня 2011, 12:17
Власник сторінки
Політолог
0
907

Саме під таким гаслом пройшов навчальний семінар у 3-5 серпня 2011 року у м. Луганськ, де зустрілися молоді люди з усіх куточків України. Семінар був проведений організацією "Молодий Рух" за сприяння Національного фонду підтримки демократії.


У семінарі, який відбувся 3-5 серпня 2011 року у м. Луганськ взяв участь представник закарпатського регіону, студент Національного Університету "Києво-Могилянська академія" Іван Лукеря.

Основним завданням проведених семінарів було – виховання лідерських якостей у молоді, пошук правди, істини й компромісу в історичних і суспільно-політичних питаннях, якими політики намагаються розколоти українське суспільство (мова, ОУН_УПА, НАТО, голодомор 1932-1933 років).

Найцікавішим стало те, що молоді люди, представники як Західного так і Східного регіонів мали можливість спільно глянути на факти тих чи інших подій, які, дотепер, були тільки об'єктом суперечок.

Для обговорення Молодим Рухом були підібрані теми, які покликані об’єднати молодь і розставити крапки над «і» стосовно тих питань, якими, політики розколюють Україну.

Тож для участі у ньому запросили кращих істориків, політологів та громадських діячів.

Зокрема, відомий історик, академік Володимир Сергійчук взяв участь у всіх чотирьох Школах, де мав можливість розповісти молоді про голодомор 1932-33 років в Україні та історію Української повстанської армії (УПА) на основі архівних документів та історичних фактів.

Сергійчук Володимир.JPGВолодимр Сергійчук

 ро мовну політику та роль молоді у збереженні ідентифікації нації дискутував з учасниками проекту Олександр Якименко -  представник Національної академії державного управління при Президентові України.

Досвідом проектної  діяльності з учасниками Шкіл мав нагоду ділитися представник Польщі Петро Шостак – координатор проекту «Українська майстерня європейської інтеґрації». Також деякі таємниці проектменеджменту розкрив Голова Молодого Руху Любомир Грицак.

Любомир Грицак.

Крім зазначених тем, організаторами залучалися місцеві експерти з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Учасники всіх Шкіл мали нагоду переглянути та обговорити кінофільм «Життя інших», в якому йдеться про німецький досвід об’єднання навколо людських цінностей в розділеній Німеччині.

Досвід реалізації проекту показує, що молодь дізнається дуже багато нового для себе. І саме в такий спосіб, вже тепер закладається початок порозуміння для всієї майбутньої української нації.

Школи відбувалися в м. Коломия (Івано-Франківська обл) 25-27 липня, м. Бердичів (Житомирська обл.) – 28-30 липня, м Луганську 3-5 серпня та м . Херсоні 6-8 серпня.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.