Президент Латвії застряг в Брюсселі, бо летів лоу-костом. Чи прилетів Янукович з Туркменістану?

14 вересня 2011, 11:42
Власник сторінки
0
525

Світова фінансова криза боляче вдарила по рівню життя громадян  в Латвії. У четвертому кварталі 2009 року, у порівнянні з тим же періодом 2008 року, спад внутрішнього валового продукту (ВВП) Латвії склав 16,9%, а в цілому за 2009 році - 18,0%, свідчать дані Центрального статистичного управління.

Ще й зараз багато хто відчуває це на своєму гаманці .

От і Президент Латвії Андріс Берзіньш і міністр закордонних справ Гірт Валдіс Крістовскіс також відчули, застрягши в Брюсселі через проблем в роботі національної авіакомпанії airBaltic. Ця авіакомпанія використовує лоу-кост модель і у 2010 році навіть номінувалася на кращу Low Cost авіакомпанію за версією Світового Конгресу Low Cost-перевізників.

Голова латвійського МЗС мав повернутися до Риги в понеділок ввечері, але рейс airBaltic було скасовано.

"Міністр прилетів ранковим рейсом у вівторок і одразу з аеропорту подався на засідання уряду. На щастя, нічого не пропустив", - повідомив російській службі Бі-бі-сі прес-секретар міністерства закордонних справ Латвії Яніс Сіліс.

Така ж доля спіткала президента країни Андріса Берзіньша, який мав повернутися до Риги з Брюсселя у вівторок увечері, проте цей рейс airBaltic теж був скасований.

"Нас спеціально ніхто не попереджав. Однак airBaltic допоміг знайти альтернативний варіант, до Риги летимо того ж вечора, але через Гамбург. Якраз зараз їдемо до аеропорту", - повідомила прес-секретар Берзіньш Ліга Крапане.

"До Риги прилітаємо приблизно в той же час, що і планувалося, а от вилетіти з Брюсселя довелося раніше. Добре, що був резервний час", - додала вона.

Після тієї ж кризи падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні в січні 2009 року склало близько 20% відносно до січня 2008 року. І зараз більшість громадян але вже України відчувають це на своєму гаманці. Але ми ні-за-що не допустимо, щоб наш Президент літав лоу-костом. Та по дорозі з Туркменістану застряг десь там в Казані.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,Латвія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.