"Феміда" надає безкоштовну правову допомогу

15 вересня 2011, 07:35
Власник сторінки
педагог
0
628

16 жовтня виповнюється 5 років з початку роботи на базі міжгалузевого інституту управління юридичної клініки "Феміда”.

Цікавою особливістю роботи цієї установи є той факт, що тут надають безоплатну правову допомогу незахищеним та малозабезпеченим верствам населення. Крім того,  набувають безцінний практичний досвід  й студенти старших курсів юридичного факультету.

На даний час у юридичній клініці працюють 23 студенти ІІІ-ІV курсів денного відділення юридичного факультету. Серед них 12 консультантів та 11 слухачів. Консультантам юридичної клініки активно допомагають досвідчені викладачі-куратори (Шкандала Ю.В., Кулага Е.В., Гончаренко О.М., Малишко В.М., Селезньов М.В., Тарасенко Л.В., Кацавець Р.С.).

За час роботи юридичної клініки „Феміда” студентами-консультантами було надано десятки юридичних консультацій, з питань сімейного, трудового та цивільного права.

Серед прикладів ефективної роботи клініки  -  позитивне вирішення питання клієнта, якому надавала консультації студентка Равська Юлія. У грудні 2007 року він виграв справу в суді.

У 2007-2008 роках, у рамках науково-практичної конференції Міжгалузевого інституту управління „Наука і молодь”, проводилися практичні семінари „Правовий захист кожному” для студентів та викладачів МІУ. Доповіді на актуальну тематику до семінарів готували консультанти юридичної клініки „Феміда”.

Під час чергувань заступник начальника ст. викладач Шкандала Ю.В. та викладачі-куратори – проводять з учасниками клініки тематичні заняття під час яких розглядаються резонансні справи та аналізуються зміни які відбуваються у законодавстві України. Учасники клініки навчаються користуватись законодавчою базою України розташованою на сайтах в мережі Інтернет. Проводиться тематичний огляд засобів масової інформації.

У подальших планах роботи юридичної клініки підвищення надання правової допомоги населенню, проведення тематичних семінарів для мешканців Солом’янського району м. Києва та проходження професійної практики і отримання досвіду студентами юридичного факультету Міжгалузевого інституту управління.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.