Made in Херсон

28 вересня 2011, 12:42
Власник сторінки
журналист(будущий)
0
429

Ти хоча б раз мріяв про дивовижні пригоди? Або ж ти хотів спробувати себе в ролі досвідченого детектива? А може опинитися біля безкрайнього океану, на якомусь екзотичному острові – це твоя мрія? Що ж друже, вихід є – або купувати квитки, або звертатися по

                18 вересня спробували  почаклувати чимало херсонців. Точкою зборів стала кіноконцертна зала Ювілейна, а приводом кіно-мистецький захід Кіно made in Херсон, за підтримки міського голови В. Сальдо. Урочистість була присвячена дню народження нашого міста.

                Сама назва заходу говорить за себе – те, що зроблено в Херсоні. Дійство, умовно можна поділити на 7 частин, сюжетів, між якими публіку розважали, піснями і танцями талановиті молоді люди.

1-ший відеоролик знайомив присутніх з кінематографом взагалі. Як те, що ми з вами бачимо зараз, пройшло свій розвиток від кіно німого і чорно-білого. 2-гий і 3-тій роздыли присвятили свою увагу кінокартинам, що були зняті в Херсоні за радянських часів. Неодноразово згадувався фільм режисера Б. Кволиньова – Американ бой 1992 року, який на 90% був знятий у Херсоні. Крім професійних акторів – О. Пєскова і В.Гостюхіна (що зіграли головні ролі) в епізодах зіграли самі херсонці! Зокрема : Б. Чуприна, О. Кравець, І. Ковальова, В. Вітюк, О. Морозов та інші. Та на цьому шлях кіно у Херсон не було загублено, підтвердження цьому 4-тий сюжет. Вже за часів незалежності України, на теренах нашої малої батьківщини, було знято чимало. Популярний, 2-гої половини 90-тих років, гурт Степ (до речі херсонці) зняли свій перший кліп не в київському павільйоні, а у рідному місті. Нині відомий московський реп гурт Центр приїжджав на берег Чорного моря не просто в гості, а теж заради відео кліпу. І нарешті в 2010 році світ побачила кінокартина О, Серебрякова Мисливці за караванами, епізоди якої були зняті в Херсонській області, в с. Чорнобаєвці. 5-тий і 6-стий сюжети торкнулися теми аматорського кіно. Спочатку відео-урок від болгарських любителів, а потім три короткометражки учнів школи Кінокімерія. Під час перегляду робіт талановитих херсонських аматорів у залі чувся щирий сміх, подив, мрійливе зітхання…

                Крапкою заходу став пункт №7 - на екрані зявився Херсон! Люди гучно аплодували рідному місту, навіть не замислюючись, що аплодують самі собі! Бо Херсон – це не лише кавуни та помідори :)…а й ми з вами!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.