«Європейська безпека»

02 жовтня 2011, 08:18
Власник сторінки
гос.управленец
0
642

Безпека України у контекстi загальноєвропейської безпеки грунтується на тому, що розвиток i змiцнення ЄС поглиблюють загальноєвропейську безпеку в усiх її вимiрах.


Принцип неподiльностi європейської безпеки однаково важливий як для України, так i для ЄС та його повноправних та асоцiйованих держав-членiв. Кооперативна безпека, пошук пiдходiв до якої, поряд з iншими європейськими i трансатлантичними структурами, активно веде ЄС, має стати для України гарантiєю власної безпеки.

Визнання Європейським Союзом важливого значення України у формуваннi нової архiтектури європейської безпеки на третє тисячолiття може i повинно бути використаним як суттєвий важiль просування українських iнтересiв у вiдносинах з ЄС. Одночасно змiцнення безпеки України пов'язане i з забезпеченням економiчної безпеки та полiтичної стабiльностi у державi.

Українська влада заявляє, що останнім часом Україна активно залучатиметься до вдосконалення нової архітектури європейської безпеки, також влада сподівається на серйозний поступ у взаєминах з ЄС, зокрема, щодо спрощення візового режиму для українських громадян.

На сьогодні Україна, відмовившись від цілі вступу до НАТО, бачить перед собою мету – входження до поки що неіснуючої європейської системи колективної безпеки. Це буде викликом і для України, яка буде головувати в 2013 році в ОБСЄ. А, власне, ініціатива Росії, яку Україна сьогодні підтримує, якраз і спрямована на те, щоб додати більшого статусу у питаннях безпеки саме цій організації. Тому, це виклик для тих, хто сформував таку формулу безпеки для України. Можливо, це хибна лінія, тому що НАТО буде залишатись ключовою структурою забезпечення безпеки, в тому числі, в Європі в наступні 10-15 років. Насправді, дефіцит безпеки для України неподоланий, і в майбутньому ми побачимо наскільки правильно були вибрані стратегічні орієнтири.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.