Про хутірську Україну.Знову.

19 жовтня 2011, 10:31
Власник сторінки
.
0
504

Нічого боятися хуторянства.

Українці - нація стара.Вона рільнича,хліборобська -так склалося історично.Це закладено в наших генах.
У давніх українців , наших предків був культ землі - Земля-Мати,Земля-годувальниця,Земля-святиня. ЇЇ берегли і шанували, їй поклонялися.

Сьогодні земля - це  капітал, товар,засіб виробництва, предмет права власності.

Відчуйте різницю.

Саме через  хліборобські гени українці, на подив аборигенів успішно обробляють городи на Півночі та в Сибіру.

Вони розвивають сільське господарство Північної та Південної Америки .

Українців відірвали від землі насильно. Тепер селянські діти, що втікали до міст від колгоспного рабства, живуть здебільшого в бетонних будинках високо над землею і не знаходять себе.

А наша споконвічна Земля-Мати скоро стане власністю нових плантаторів-латифундистів.

На початку ХХ ст. Україна була одним із найбільших світових виробників та експортерів зерна.Тоді хутірські господарства складали 14% усіх господарств.

На полях біля села, звідки мої корені, колись було багато хуторів, тепер немає сліду- усе розорано. Залишився один - лежить в балці з крутими схилами- трактор не заїде.Це доволі живописне місце, десь з густими заростями, посередині ставок з греблею, біля греблі ряд верб.Незважаючи на запустіння там затишно, красиво і навіть якось велично.Можна тільки уявити, яке це було райське місце.Зовсім інша якість життя.

Тепер- пустка. В цьому бувшому хуторі все давно розрушено і розкрадено.З землі виднівся шматок цегли з фундаменту- будинки значить були добротні. Далі, на горі - кілька горбиків від могил. Лишилися тільки вишні та малина (сортова !).

Хуторяни були люди заможні та самодостатні. Мали клепку в голові і здоровий глузд - як же без цього господарювати.Вони не сприйняли комуністичну заразу, їм не було місця в пролєтарській державі. Вони мусили зникнути, як і їхній світ.

Сьогодні кажуть, що хуторянство- це щось погане, чого треба соромитися.За свої гени, свою сутність щось  не соромно. Соромно що моя країна, маючи найкращі чорноземи, імпортує скільки харчів, а роботящі та освічені українці батрачать на плантаціях по закордонах .Соромно, що більшість людей не харчуються якісно та повноцінно.

І Україна тільки б виграла, якби люди повернулися до землі і знову з"явилися хутори -сучасні та оснащені, і з"явилися справжні хуторяни- хазяї своєї землі і свого життя.

ЗІ.  87% сільських господарств США складають сімейні ферми.

     Середній розмір селянського господарства Польщі складає 4-8 га.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.