Стилет і стилос : Що врятує Грецію?

12 листопада 2011, 02:03
Власник сторінки
Політичний оглядач. Активіст громадських рухів.
0
771
Стилет і стилос : Що врятує Грецію?

Що дає нова можливість нових людей в країні? У кожного своя асоціація - хто клептократ, хто меритократ, хто олігарх, а кому й манна небесна - це все.

         Прихід до влади нового уряду на чолі з досить відомою персоною, колишнім головою Європейскього центрального банку Лукасом Пападімосом радше залишає більше питань, аніж відповідей: як Греція з купою зовнішніх боргів зможе отримати наступні позики, не залишивши громадян з пустою кишенею ?
Власне, Європа як "Суперкредитор" любить тринькати гроші направо та наліво, при чому так, що ще й винним лишиться позивач. Якщо конкретно за прикладом - деяка країна Європи середини 70 хх, коли позику в декілька мільярів з процентами повністю повісили на Держбюджет та людей, що ще й не дуже радувало мафію та олігархів, які після підрахунків вияснили, що вони теж "кинуті". Після того виник скандал, але його швидко зам*яли. І всі на все погодились!
         Чимось нагадує наших можновладців та посадовців, що за 20 місяців(з лютого 2010 по листопад 2011) підняли Зовнішній борг України ще на 4,5 млрд доларів(як мінімум) вверх?
         Так от, в Греції існує просто педантична культура - ситно харчуватись. Запитайте будь якого жителя цієї країни - без чого він не може обійтись? Це оливки, сир, масло, м*ясо та вино. А якщо порахувати, що в середньому один грек харчується тричі на день, то за день витрачається близько 5-7 євро(це так досить легко та просто!). До того ж, плюс поїздки, там газети, журнали ,кава... і т.д. і т.д. 
Що маємо? А маємо - ситуацію як покері: у Вас на руках дві пари, і ви думаєте, що виграли...! Аж раптом - хлоп! - у сусіда - сет! І весь ваш виграш - йде йому!)а Ви? Пролетіли - ще й винні, бо позичили ще грошей, аби відігратись, але знову програш.. і так далі, один за іншим....
        Вже колишній прем*єр-міністр Папандреу заявляв, що йде у відставку, аби не втратити Європейський простір Греції. (Та невже?!) А тепер варто подумати трошки інакше - якщо бундестаг заявляв грецькому уряду про можливу втрату часткого суверенітету із за кризи, то тепер біда ховається глибше. На основі цього можна поглянути правді увічі - 12 млрд траншів та позик+ проценти за невиплачені довгострокові кредити не врятували ані уряд Папандреу, ані бездарну політику "соціалізму Греції" з 80хх і до сьогодні, яку впровадив батько Папандреу, в минулому теж прем*єр Андреас.
        А тепер просто факти - Греція завершила 2009 рік з бюджетним дефіцитом у 12,7% ВВП і боргом у 300 мільярдів євро. Грецький уряд обіцяв заморозити заробітну плату в держсекторі, провести податкову і страхову реформу, боротися з ухиленням від сплати податків. Усі ці заходи, як розраховують в Афінах, повинні привести до зниження дефіциту з нинішніх 12,7% ВВП до 8,7% ВВП до кінця 2010 року. Тепер питання - а люди розуміються на таких цифрах???
Лише можливі варіанти можуть врятувати Грецію:
1. Гнучка система податків;
2. Заборона операцій з готівкою, що приводить до виходу валюти з країни;
3. Скорочення апарату до мінімальної кількості;
4. Система рефінасування бюджету(тобто, влиття капіталу шляхом націоналізації, реприватизації, реанімації чи рекапіталізації підприємств різного виду, типу та власності)
5. Надання політичних важелів дійсно впливовим особам, що зможуть тримати всю ситуацію під контролем.

І на завершення, хочеться вірити, що Грецька криза не стане прологом до другої "Великої депресії", яка вже в свій час відкинула всіх, хто пішов проти одного ворога - утримувачів величезного капіталу. 
А побажаємо грекам ще трохи терпіння та наснаги, адже вони, хоч і чужі, але теж люди, що хочуть нормального щастя у власній державі!

p.s. Тепер залишилось нам дивитись та думати - коли ми щось будемо вимагати шляхом підпалів та сутичок ,якщо Хтось чує щось про зброю та її скупку, а міністри схожі на жерців, які танцюють коло жертовника, викликаючи Бога... Одвічне та суцільноскладне питання для українців... 
Терпимо, терпимо... Але всьому ж є межа ,чи не так, панове???

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Греція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.