МНР провів Школу молодого політика "Україні нову політичну еліту!"

05 грудня 2011, 11:35
Власник сторінки
Перший заступник Голови ВГО "Молодий Народний Рух"
0
446

ВГО «Молодий Народний Рух» за підтримки Держмолодьспорту провів чергову Школу молодого політика «Україні нову політичну еліту!» Участь у школі взяли молодіжні лідери з 21-го регіону України.


Родзинкою відкриття Школи молодого політика «Україні нову політичну еліту!» стала зустріч учасників школи із видатним вченим та громадсько-політичним діячем - членом Римського клубу, Світової академії мистецтва та науки, Міжнародної академії менеджменту, консультантом держав та міжнародних компаній, радником першого Президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох Прем’єр-міністрів – Богданом Дмитровичем Гаврилишиним.

Зустріч почалася із того, що кожному із учасників було презентовано книгу Богдана Гаврилишина «Залишаюсь українцем», у якій автор описує своє дуже не легке, але цікаве і успішне життя. Надалі Богдан Дмитрович поділився з учасниками своїм життєвим досвідом, розповів про рецепти успіху молодої людини, про те, як молодь здатна впливати на політичну ситуацію в країні, свою роботу з Президентами та українськими політиками найвищого рангу та про багато іншого.

Із захватом можна було спостерігати, як діти слухали Богдана Дмитровича: їх очі палали цікавістю, захопленням та готовністю діяти, а протягом цілої години лекції, у залі стояла ідеальна тиша. Молодь прислухалася до доповідача, як до справжнього мудреця, котрий розкриває перед ними цей незнаний світ. Потім настала черга молодого покоління. Із зали почали лунати запитання, високий рівень яких, просто вразив.

Закінчилася зустріч словами Богдана Гаврилишина: «Сподіваюсь ми з вами ще зустрінемось, мені з вами подобається!» І справді сподіваємося, що це була не остання зустріч молоді із Богданом Гаврилишиним, оскільки саме такі люди здатні пробудити молодь і надихнути її до роботи на благо України та свого народу!

Надалі учасники Школи зустрілися із Головою комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, лідером Народного Руху України Борисом Тарасюком. Молодь прослухала лекцію щодо внутрішньої та зовнішньої політики України, а також почула змістовні відповіді на свої питання. Зокрема, йшлося про такі злободенні питання як зовнішньополітичний вектор України та роль еліт у розбудові держави.

За словами Б. Тарасюка різниця між українською та центральноєвропейською елітою полягає в тому, що остання успішно подолала шлях до членства в Європейському Союзі і НАТО. Натомість, вітчизняна вже 20 років не може визначитися із зовнішніми пріоритетами. Проблема, на думку голови НРУ полягає в тому, що «частина української еліти є «п’ятою колонною» Росії, котра прагне поновити своє домінування на пострадянському просторі».

«Україна є завадою на шляху до домінування Росії на теренах СНД, в той же час ми не зробили однозначного вибору на користь європейських цінностей. Сьогоднішня влада декларує нібито правильні цілі, але те, що робиться в середині країни не відповідає жодним стандартам європейської політики. Проблема не з українцями або державою, проблема з елітою, яка не може продуктивно розпорядитися потенціалом України. Не зважаючи на те, що її вже 20 років грабують олігархи вона все-рівно залишається багатою країною» - відзначив Б. Тарасюк.

Ще одна проблема, котра гальмує розвиток України, в тому числі на шляху до Європейського Союзу, це наступ на демократичні цінності. Так, за даними «Freedom House» після 2004 року Україна була визнана «вільною країною», а була, як нині Росія, в категорії «частково вільна». Зараз її знову понизили в статусі. Сталося це минулого року.

«В ЄС є сили, які хочуть бачити нас у європейській спільноті. Але, на жаль, наша влада позбавляє їх аргументів на нашу користь. Таким чином, боротьба за демократичну Україну продовжується не лише всередині, але і ззовні. У нас є багато друзів. Але ніхто за нас, за нашу політичну еліту роботу не зробить. Я залишаюся єврооптимістом і вірю в те, що Україна буде членом ЄС і НАТО» – закінчив Б. Тарасюк.

Весь останній час Школи, був присвячений розвитку практичних навичок молоді у «політичній» діяльності. Учасники прослухали лекції на теми «Політична система в Україні» та «Сутність партій та політична діяльність - теорія», які мали дати основну базу для подальшої роботи у Школі. Також перед молоддю виступили професор кафедри психологічних та педагогічних дисциплін Тернопільського університету Анатолій Вихрущ та депутат, секретар комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради Андрій Корнат.

Після того як учасники отримали усі необхідні теоретичні знання, вони за жеребом були поділені на три політичні сили: консервативну, ліберальну та соціалістичну партію. Учасники партій розробили назву, логотип, програму, презентацію кожної партії, провели агітацію. Наступним дуже важливим етапом були дебати, під час яких кожна партія презентувала свою програму та відповідала на запитання конкурентів.

По завершенню Школи кожен учасник отримав сертифікат.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.