Сміття на сміттєзвалищах, чи при владі?

09 грудня 2011, 07:27
Власник сторінки
0
580
Сміття на сміттєзвалищах, чи при владі?

Хто повинен розбиратись з купами сміття? Ми чи влада?

Усі ми бачимо купи сміття навколо, переповнені баки, завалені ним зелені зони, «гори» сміттєзвалищ які височіють біля міст. І нам це не подобається, ми на це нарікаємо, але ж самі для вирішення цього нічого не робимо. Влада нас запевняє що проблема буде вирішена, що проходять тендери і їх хтось виграє, і заводи будуть збудовані, але скільки ми це вже чуємо? Скільки нам ще будуть на вуха локшину вішати?

Влада повинна вирішити цю проблему поки всі ми не потонули в смітті!!!

 

Проблема забрудненості навколишнього середовища твердими відходами зараз гостро стоїть по всій Україні та у світі. Але на відміну від нас закордоном цю проблему активно вирішують створюючи спеціальні заводи з переробки, сортуючи сміття за видами. І навіть це не рятує їх від масової засміченості. За прогнозами експертів через сотню років сміттєзвалища будуть займати 1/10 площі землі, тому вирішуючи цю проблему в Америці запропонували викидувати сміття в космос.

А що ж у нас? А у нас стоять переповнені полігони з яких сміття не просто вивалюється, а навіть витікає, у грунтових водах продукти розкладу які можна прирівняти до токсичних потрапляють у криниці та водогони з яких пють воду наші діти. І що при цьому робить наша влада? А вона з року в рік нам обіцяє новітні сміттєпереробні заводи, щороку проводить тендери між нікому невідомими фірмами, які їх час від часу виграють, отримують дотації з бюджету і зникають так же швидко як і з’явились.

На сьогоднішній день міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський погодив з Організацією з розробки нових енергетичних та промислових технологій (НЕДО, Японія) проекти, які в найближчій перспективі будуть реалізовуватись в рамках Кіотського протоколу. На зустрічі з Міністром президент НЕДО Хідео Хато відзначив, що особливу підтримку матимуть проекти будівництва нових потужностей із переробки сміття.

Також Світовий банк виділяє 5млрд. гривень на побудову 10 сміттєпереробних заводів в Україні. Але всі ми знаєм куди підуть ці гроші. Основною проблемою при переробці сміття є масове розкрадання грошей нашою владою, підставними організаціями та іншими зацікавленими особами зі звязками при владі.

На мою думку нам потрібно слідкувати за цим питанням не просто читаючи чи дивлячись з недовірою новини, а активно моніторити органи влади посилаючи їм запити по такому хвилюючому для нас питанню.

Білшість же з вас як завжди це просто прочитають і нічого робити не будуть, але це ваше  право давати владі можливість обкрадати вас.  Я вважаю що здоровя нашої нації, є вагомим приводом проконтролювати нашу владу.

Якщо ж ми залишимо це все на «самотьок» то наражаємось на небезпеку стати найбільшим звалищем Європи (якщо ми вже таким не є). Наші діти будуть мати ще слабший імунітет, будуть спалахи дизентерії, і це призведе до повного ослаблення нації. А в перспективі і до вимирання.

Не будьте байдужими люди, це наше здоров’я і наші діти будуть рости в таких умовах. Контролюйте владу, контролюйте те що робиться у вашому місті, те що може зашкодити вам і вашим дітям. І тоді ми зможем очистити нашу країну як від сміття, так і від тих корупціонерів, які не зможуть відмивати гроші під таким контролем!!!

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: сміття
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.