В Криму немає майданчиків для спілкування журналістів

12 грудня 2011, 18:15
Власник сторінки
журналіст
0
436
В Криму немає майданчиків для спілкування журналістів

Минулої суботи, 10 грудня, в Сімферополі в арт-центрі “Карман” в рамках фестивалю документального кіно “Фокус - права людини” відбулось публічне обговорення на тему “Стан свободи слова в Криму”

Модератором заходу виступив голова Комітету з моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула, який розповів, зокрема, про залежність українських та кримських медіа від своїх власників та замовників, що відображається у засиллі джинси на шпальтах газет та створення вузьконаправлених новин. В. Притула також розповів про яскраві приклади, з якими він та інші журналісти стикалися під час уже 10-річної діяльності Комітету. І далі закцентував увагу присутніх на розширення поняття журналістики та розвитку мережі Інтернет, де обмін інформацією відбувається вільно (хоча окремі країни на державному рівні намагаються перешкодити цьому).

Також присутні обговорили висвітлення діяльності правозахисних громадських організацій, перешкоди в проведенні мирних зборів громадян, проблеми окремих кримські ЗМІ та багато іншого.

Як наголосив В. Притула, для запобігання утискам свободи слова вкрай важлива підтримка із боку громадськості окремих журналістів і ЗМІ, та активізація такої підтримки у потрібних моментах — як закриття газет чи каналів, що унеможливлять утиски через висловлення протестів із боку населення — простих громадян, споживачів інформації цих медіа.

Як підкреслив експерт, існування альтернативних джерел отримання інформації залежить від сформованої потреби громадськості.

Разом з тим, потрібні постійні обговорення та зустрічі для професійної середи журналістів.

У цій сфері , на думку журналіста, найближчим часом неабияку роль будуть відігравати медіа-профспілки. Проте в Криму, недивлячись на можливість задекларування спільнот, невистачає справжніх майданчиків для можливості спілкування та обговорення між представниками медіа.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.