Україна вражає - Європа на вухах!

28 грудня 2011, 09:07
Власник сторінки
0
428

Собачий податок, або сказ через гроші

Коли я вперше побачила у соцмережі повідомлення про жорстоке спалення собак, я не звернула на нього особливої уваги, гадаючи,що це черговий спам. До того ж, як повірити у те, що в ХХІ столітті в цивілізованій європейській країні повернулись до методів інквізиції. Але за два дні, коли я з успіхом забули про цю історію, мене збентежив телефонний дзвінок Іри:

Альон, чула новину? Бріджит Бардо звернулася до Януковича з вимогою припинити знущання над тваринами. До її організації надійшла інформація, про те, що у нас спалюють собак у перевізних контейнерах. Вся Європа на вухах, в Німеччині навіть влаштували мітинг під Українським посольством. Подейкують, що якщо цей жах не припиниться, то проведення Євро 2012 буде під загрозою.
Пригадавши нещодавно почуте журналістське розслідування своїх колег, ми вирішили продовжити цю тему. Перш за все варто було спробувати отримати офіційний коментар, і ми замахнулися одразу на Міністерство екології та природних ресурсів. Зателефонувала у відділ зв’язків з громадськістю. Привітний голос на іншому кінці дроту різко змінив тональність, коли ми озвучили своє запитання. Юлія Миколаївна Карнак (саме так звали жіночку), жорстко повідомила про те, що жодних антигуманних заходів до тварин не застосовують, і про контейнери для спалення собак не може бути й мови. А коли вона вже збиралася кинути слухавку, ми все ж наполягли на тому, щоб нас з’єднали з іншою, компетентною у цій справі особою. Нас перенаправили на Василину Поліщук, яка загадковим чином саме в цей день вирушила у непередбачуване довгострокове відрядження. Се ля ві, - подумали ми, так і закінчилося наше розслідування, не встигнувши розпочатись. Та саме в той час, коли ми безрезультатно штурмували” Міністерство, Україною почали ширитись новини про перші зафіксовані випадки сказу. В ТСН з’явився сюжет, в якому повідомили про те, що вже зафіксовано 3 смертельних випадки, причина яких – вищезгадана хвороба. І тут погляди розділилися:
- Епідемія - це вже щось новеньке, здається вона може мати серйозні наслідки, тим паче Євро на носі.
- Може це якась чергова провокація, як, наприклад, зі свинячим грипом було? Одну жінку вкусила собака, а вони вже епідемію роздули.
Але факт знищення собак та раптова епідемія сказу певним чином пов’язані між собою. Залишалась маленька дрібничка – зясувати, яким саме)))
Не знайшовши допомоги в офіційному представниці, ми звернулися по допомогу до Київського товариства з захисту тварин”:
Перевізні контейнери, кажете? Як же не чути, чули звісно. Я Вам більше скажу, є у нас один Андрюша, такий же волонтер, як і Ви, до речі. Так він сам з Трускавця. Таке розповідав, що й на голову не налазить – там просто на центральній площі тих собак мордували. Ви краще з ним поговоріть, він Вам сам розкаже.
Маленьке уточнення: наша тьотя Ася з товариства захисту тварин не обмовилась – ми дійсно представились волонтерами з іншого товариства. За це одразу в неї перепрошуємо. Просто нам необхідно було увійти у коло її довіри.

Тож тепер нам залишалось лише зателефонувати Андрюші . Він був студентом Могилянки. Наш новий друг виявився дуже корисним надбанням, оскільки володів ексклюзивною інформацією: міністр регіонального розвитку і будівництва знайшов спосіб вирішення проблеми безпритульних собак. Анатолій Близнюк готує законопроект щодо введення податку для будівництва притулків для собак.

І тут у нас почав вибудовуватись логічний ланцюжок. Спочатку з’являється інформація про відстріл та спалення собак. Громадськість протестує, Євро під загрозою зриву. Вихід – будівництво притулків. Але чиїм коштом? Певна річ, народним. Анатолій Близнюк хоче без зайвого розголосу ввести податок. У чому ж підступ, запитаєте Ви? Ми відповімо: до будівництва притулків справа не дійде, оскільки Україною починає ширитись епідемія сказу. А в такому випадку собак так чи інакше потрібно знищувати. Зібрані ж на притулки кошти так і застрягнуть напівдорозі. Отже комусь вигідно, щоб ми повелися на інформаційну бомбу про сказ.
P.S.: Закінчивши розслідування, ми почувалися тріумфаторками – таку махінацію викрили)) Отже, собак відстрілюють, кошти знов відмиваються у міністерські кишені, а сказ – це лише казочка для платників податків.
Саме про це думали ми, коли йшли з університету, і на вулиці на нас напала собака.

   Альона Бабко. Ірина Гукало

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.